Transamerica dag 56: Cody WY

Bighorn Basin

Het Bighorn Basin tussen de beide bergketens is grotendeels droog. Bijna woestijnachtig. Alleen langs de rivieren is het groen, zijn er bomen en wordt er akkerbouw gepleegd. Vaak ook met irrigatie sproeiers, soms rechthoekig irrigeren, andere keren in een cirkel. De arm van de sproeier op de foto was 550 meter lang en draaide met een halve cirkel over het veld.

De dorpjes liggen in de dalen, op de vlakte is verder niets. De weg als een lint door de bruine vlakte. Voor ons doemen de bergen van de Absaroka Bergketen steeds hoger aan de horizon.

Vandaag was het erg warm, 34 C. De kampeerterreinen hebben weinig bomen en schaduw. Reden voor ons om in een motel te kruipen.

Cody

Cody is de oostelijke toegangspoort naar Yellowstone. De ingang van het park is nog 85 kilometer westelijk van Cody, maar allerlei voorzieningen als restaurants, souvenierwinkels, motels etc zijn uitgebreid vertegenwoordigd.

Er was ook een fietsenwinkel. Omdat mijn 10 jaar oude schoenen uit elkaar dreigden te vallen, een paar nieuwe fietsschoenen gekocht.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *