Bognor Regis-Winchester

Perfecte fietsdag

Opgestaan met een zonnetje in de tent. Met een kopje koffie, een mens. Kan niet meer wensen. Vandaag weg van de kust en de South Downs in en over. De South Downs zijn een ongeveer 100 kilometer lange heuvelrug. Ik fietste over veel kleine weggetjes, af en toe onverhard en een paar stukken single track. En dat door een gevarieerd landschap met akkerbouw, weilanden en bos én heuvels.

Uitzicht over de South Downs

Chemotherapie

Onderweg veel fietsers, onder andere een Zuid-Afrikaan. Hij wilde het wereldrecord vestigen voor langste dagafstand voor iemand die chemotherapie had gehad. Voor een hersentumor had hij een operatie en chemotherapie gehad. Hij wilde laten zien dat mensen daarna kunnen bewegen. Hij had al zijn bagage in een rugzak. Daarin ook paar kilo Zuid-Afrikaanse beef jerky. Volgens hem de beste energieverschaffer, zonder suiker.

Thomas the Lord

Pub The Thomas Lord

In een van de plaatsjes waar ik door heen fietste, West Meon, heb ik geluncht in de plaatselijke pub, Thomas the Lord. In verschillende TV programma’s waar we naar kijken, speelt de pub een belangrijke rol. Dit was een klassieker met een prachtige buitentuin.

Bushokje en telefooncel omgebouwd tot defibrillatorhok

Winchester

Winchester was ooit de hoofdstad van Engeland. Na de overname door Willem van Normandië werd geleidelijk Londen de hoofdplaats. In Winchester staat een megagrote kathedraal, waarvan het oudste deel uit de 11e eeuw, ter vervanging van een kerk uit de 7e eeuw.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *