Boulogne-Dunkerque

Vertrek: 7.00 Aankomst: 14.15

Afstand: 41,0 mijl, gemiddelde: 6,1 kn

wind: NO2 var, temp 16C, luchtdruk: 1004

duur: 7¼ uur, zeil ¼ uur, motor 7 uur

zon: 5 uur, neerslag: 0 uur

Bemanning: Willy, Utah, Rudy

De weermannen beloofden ons geen wind en buien. Beiden vielen mee. Toen we uit Boulogne vertrokken stond er een mooi noordoostelijk windje. Maar, korte vreugd. Al vrij snel zwakte de wind af en draaide in noordelijke richting, voor ons dus niet gunstig. En hebben dus de motor bijgezet. Ook al omdat we naar Gravelines wilden, een haven waar we alleen maar een aantal uren voor en na hoogwater in en uit wilden.

Veerboten bij Calais gaan voor ons langs

Afgezien van het feit dat we met de motor voeren, was het een aangename tocht. Op tijd in Gravelines bleek niet te lukken. We moesten voor 12.30 uur over de havenmond en daar waren we net iets te laat voor. Dus zijn we doorgevaren naar Duinkerken.

Met een stoet boten vertrokken we uit Boulogne. Een deel ging zuidwaarts, naar Le Treport of Dieppe, de anderen gingen met ons richting Calais. Half bewolkt en een rustig zeetje. Bij Calais zenuwachtig geworden van twee veerboten, maar beiden gingen voor ons langs.
Inmiddels bekend terrein.

In de haven opgewacht door een behulpzame havenmeester die ons voorging naar een plekje. ‘s Middags een wandeling gemaakt door een oud industriegebied dat werd herontwikkeld met woningen en recreatievoorzieningen.

Hond en vrouw wachten op baasje
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *