Dieppe-Boulogne

Vertrek: 6.15 Aankomst: 17.30

Afstand: 54,7 mijl, gemiddelde: 4,7 kn

wind: N3, temp 18C, luchtdruk: 1011

duur: 11¼ uur, zeil ¼ uur, motor 11 uur

zon: 6 uur, neerslag: 0 uur

Bemanning: Willy, Utah, Rudy

De wind zou vanochtend nog west zijn en vervolgens naar het noorden draaien. Boulogne ligt ten noordoosten van Dieppe, dus we dachten slim te zijn om vroeg te vertrekken en nog te profiteren van de westenwind. Helaas was de wind al behoorlijk naar het noorden gedraaid toen we weggingen en al snel was de wind pal bijna tegen. Met de lange afstand voor de boeg, vonden we kruisen geen aantrekkelijk idee. Dus verder op de motor, meestal met zeil er bij.

Een lange oversteek met weinig havens. En die havens waren getijhavens, waar je alleen rondom hoogwater in en uit kunt. Dat bood geen uitkomst als we de reis wilden bekorten. Een deel van de bemanning heeft nog wat uren geslapen, een ander deel van de bemanning wilde spelen. We hebben haar denkspel weer tevoorschijn gehaald. Ook na twee jaar wist ze hoe ze het moest spelen en was het weinig uitdaging voor de dame.

Utah ziet land

Net na vijven in Boulogne aangekomen. ‘s Avonds heerlijk gegeten bij Le Dalton. Verrassend lekker, mooi opgemaakt en snelle bediening.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *