Transamerica dag 59: Bridge Bay Cmp Yellowstone NP WY

Yellowstone

Vier kilometer van ons nachtverblijf in Tahaspa was de ingang van Yellowstone National Park. $20 per persoon voor 7 dagen. Bij de ingang waren vriendelijke lokettistes die het entreegeld inden en een toilet.

De weg verliet het dal van de Shoshone River en klom omhoog naar de Sylvan pas op 2600 meter / 8530 ft hoogte na 14 kilometer. Vanaf dat punt fietsten we wat op en neer met mooie uitzichten over de bergen en het Yellowstone Lake. Langs de weg een flink stuk bos dat tien jaar lang geleden in brand heeft gestaan. In Fishing Bridge was een winkel voor boodschappen.

Vriendelijke pool

Onderweg werden we ingehaald door een vriendelijke Pool. Hij gaf ons koud water. Het water in de bidon is na een half uur lauw. Hij woonde in New Jersey en was twee jaar geleden voor de liefde naar Amerika gekomen. Toen ik vertelde dat ik in Jersey City was geweest, noemde hij het Poolse oorlogsmonument daar. Ik heb dat 10 jaar geleden bezocht.

Hiker Biker plek

Bij de ingang van Yellowstone stond een bord dat alle campgrounds vol waren. De lokettistes wisten niet of dat ook voor fietsers gold: Dat is een andere afdeling. Dus met een licht ongemakkelijk gevoel kwamen we bij onze kampeerplek aan. Of we een hiker/biker plek wilden? Dat zijn plekken waar alleen tenten staan en waar geen parkeerplaatsen zijn voor auto’s. Voor deze receptioniste was dat nieuw, een biker inschrijven. Haar manager kwam haar ondersteunen. Ze vertelde ons vol trots dat ze voor bikers altijd plaats hadden. We kregen een mooie plek in het bos. Ver weg van de generatoren van de RV’s. Die moeten hier van 8 uur ‘s avond tot 8 uur In de morgen stil zijn. De plek had een bearproof kast waar we ons voedsel en onze toiletartikelen in moesten leggen. De receptioniste had geluk. Direct na ons kwam een Duits-Nieuw-Zeelands echtpaar, dat ook een hiker/biker plek wilde.

Qaou hangmat

In het bos stonden zoveel bomen, dat we de hangmat functie van de tweede buitentent uit te proberen. Bij de tweede poging en het lezen van de gebruiksaanwijzing begrepen we hoe het systeem werkte.

Elk en Buffalo

Vlak voor Fishing Bridge kwamen we een groep Buffaloes tegen die naast de weg aan het grazen en liggen waren. Vlak bij onze kampeerplek lag een groepje elanden in het veld. Een beer hebben we nog niet gezien.

Beer?

We worden hier uitgebreid gewaarschuwd voor beren. De receptioniste geeft ons een beerpreek, we krijgen een vel papier mee met beerinstructies en op de picknick tafel staan nog een keer de beer instructies op. Dus, achter iedere boom verwacht je een beer te zien. Dus toen we om vier uur ‘s ochtends vreemde geluiden in de buurt van de tent hoorden, bereidden we ons op het ergste voor. ‘s Ochtends ontdekten we de bron van de vreemde geluiden. Er was laat op de avond nog een buurman op de kampeerplek naast ons gekomen. Die had een hond met oorontsteking. De hond zat midden in de nacht aan zijn oor te krabben, langs het tentdoek.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *