Transamerica dag 52: Buffalo WY

Clearmont

Tussen Gillette en Buffalo was Clearmont de enige overnachtingsmogelijkheid. 110 kilometer van Gillette en 45 kilometer van Buffalo. Ook de enige winkel tussen beide plaatsen. Maar de eigenaar had besloten de winkel te sluiten vanwege het 4th of July weekend. Hij is ouder en heeft zijn winkel annex camping te koop staan. 150 inwoners, een lagere school, twee kerken, een historical society en een bibliotheek. T-Mobile bood geen dekking, voor de deur van de bibliotheek was WiFi dekking. Het dorp is 1892 gesticht toen de spoorlijn hier langskwam en treinen hier stopten. Het dorp straalt uit dat haar beste dagen achter haar liggen. De oost-west autosnelweg, Interstate 90, loopt hier ver vandaan, passagierstreinen rijden er niet meer en de goederentreinen rijden het dorp voorbij. ook midden in de nacht op 100 meter van onze tent.

Verkiezingsborden voor state representative, sheriff, gouverneur en coroner (gerechtelijke patholoog). De winkel staat te koop.

Clear Creek

vallei van Clear Creek

We fietsen vandaag stroomopwaarts door het dal van Clear Creek. Door de rivier is er water en zijn er veel bomen. De velden worden geïrrigeerd. Er zijn irrigatiekanalen aangelegd en er is een reservoir. We klimmen met vals plat omhoog van 1100 naar bijna 1300 meter. We hebben een noordwestelijke wind. Mee, behalve op de stukjes naar het westen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1027

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *