Transamerica dag 75: Caldwell ID

Familie

Mijn oudste broer Piet ebben schoonzus Julie waren vanuit Arizona naar Boise komen rijden om ons te ontmoeten en zoon Richard, Jamie en Jilly te ontmoeten. Het was gezellig om de familie te ontmoeten. We zijn heerlijk door hun ontvangen. Richard had een fantastische maaltijd gemaakt met zalm en beef. Hij kan wedijveren met zijn neef Paul in Marquette.

Afscheid

Samen met Richard en broer Piet heb ik Willy naar het vliegveld gebracht. Op een kwartier rijden van hun huis. Richard had van de plaatselijke fietsenmaker een paar fiets dozen gekregen. De Gazelle doos was groter dan de maximale afmetingen van de luchtvaartmaatschappij, in de kleinere Trekdoos paste de fiets na enig demonteerwerk prima. De grond stewardess vond de fiets doos drie pond te zwaar. Dus nog wat onderdelen uit de fietsdoos naar de tas verplaatst.

Langer dan bedoeld

Richard en Jamie wonen aan de oostkant van Boise. Ik wilde vandaag al naar de westkant van de stad fietsen. De eerste dertig kilometer over een fietspad door de Greenbelt, de groene strook langs Boise River. Boise is door een Fransman vernoemd naar het groene bos langs de rivier tussen de bruine kale bergen. Ik dacht een mooie plek te hebben gevonden om te overnachten in Eagle Island State Park. Maar de camping was alleen een dag camping. Uiteindelijk 30 kilometer verderop in Caldwell beland in een motel naast de snelweg.

Drukker dan bedoeld

Mijn route app Komoot had, na het fietspad langs de rivier en het park, een mooie grindweg gevonden langs een irrigatie kanaal. Weliswaar niet toegankelijk voor onbevoegden, maar ik vond dat dit voor onbevoegde motorvoertuigen gold. Helaas na een aantal kilometers gaven borden expliciet aan dat ook voor fietsers en voetgangers gold. Violators will be prosecuted. Het pad liep inmiddels ook over een golfterrein en door een grote gated community. Het kostte enige moeite om bij een openbare weg naar het westen te komen. Via de golfbaan om een hek heen gefietst. Bovendien was de openbare weg vervelend druk.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *