Teton Pass

Vandaag een tocht over de Teton Pass. 700 meter klimmen naar 2580 meter is niet bijzonder, maar de weg klimt 9 kilometer. Dat betekent gemiddeld 8%, met stukken van 10%. Er was een nieuwe weg aangelegd en de oude weg was omgebouwd tot fietspad. Recent geasfalteerd. Gemotoriseerde voertuigen, inclusief elektrische fietsen, waren niet toegestaan. We kregen complimenten van dqe andere fietsers, op lichte fietsen zonder bagage. Twee tieners op mountainbiken moesten lopen, waar Willy omhoog fietste. Alle meters die we omhoog hadden gefietst, raakten we in de afdaling weer kwijt.

Uitzicht vanaf de pas richting Jackson Hole

Idaho

Na ruim twee weken verlieten we Wyoming en reden we Idaho binnen. Het welkomstbord was onleesbaar. Idaho staat bekend om zijn aardappels. We fietsen noordwaarts langs de westkant van het Tetongebergte door de Teton Valley. Voor de hoge bergen liggen wat lagere bergen, waardoor het uitzicht op de bergtoppen wat minder spectaculair is dan aan de oostkant. De stadjes in de vallei zijn op het toerisme in de bergen gericht.

Kelly

We zijn vannacht te gast bij Kelly en zijn vrouw Barb. Kelly is een gepensioneerde mijnbouw ingenieur die in Australië (kolen), Canada (ijzererts) bij Salt Lake City (koper) en in Gillette, Wyoming (kolen) heeft gewerkt. Hij heeft ons op weg geholpen met de route door Idaho.
Kelly en Barb zouden graag in Wyoming willen wonen, ze wonen nu drie mijl van de grens, Maar huizen in Wyoming zijn veel duurder en schaarser.

Forensen

Kelly vertelde dat veel mensen die in Jackson Hole werken, in Idaho wonen. Woningen in Jackson. Hole zijn te duur voor meeste werkers in de toeristenbranche.Naast onze motelkamer stond een caravan, waar een vrouw woonde die al 40 jaar in Jackson Hole woont. Door nieuwe regels mag ze ter plekke geen caravan meer hebben. Ze vertelde dat zij moest verhuizen omdat de huizen te duur zijn voor haar

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *