Jackson Hole WY

Vroeg op

Een paar Amerikaanse fietsers gaven ons het advies om vroeg op te staan en te gaan fietsen. ‘s Ochtends is er minder wind en is het koeler. Bovendien krijgt men in de middag te maken met onweersbuien. Helaas lukt het ons niet om voor zes uur te vertrekken. Meestal is het negen uur. Dus vandaag vanaf een uur of elf tegenwind en in de middag dreigende onweersbuien. Het bleef beperkt tot wat druppels.

Eland langs de weg

Majestueuze bergen

Grand Teton staat bekend om de fabelachtig mooie bergen. De bergen zijn indrukwekkend mooi. Vandaag fietsen we er langs en hebben we regelmatig een prachtig zicht op die bergen.

Garmin Edge

We hebben beiden een fietscomputer. Daarin kan de route worden gezet, inclusief klimmen. Het registreert ook wat we hebben gefietst op bovenstaande foto het standaard scherm, als we niet in een stad een ingewikkelde route moeten volgen.

Gabriella Axelrad

Anders dan in Yellowstone ligt er in Grand Teton 40 mijl aan fietspaden. Op één traject heeft het park eenrichtingsverkeer ingevoerd en is een derde van de weg aangewezen als fietspad. Vanaf Jenny’s Lake is er parallel aan de weg een vrijliggend fietspad aangelegd. Ter nagedachtenis van Gabriella Axelrad. Ze is in 1999 op deze weg doodgereden door een automobilist die bezig was zijn CD te verwisselen en de berm inreed waar ze fietste. Inmiddels loopt het fietspad door naar Jackson Hole, ruim 30 kilometer zuidelijker.

Jackson Hole

Jackson Hole is een wintersportplaats en de zuidelijke toegang naar Grand Teton en Yellowstone. Een drukke toeristenplaats. Het is ook bekend van de jaarlijkse ontmoeting van bankiers en Financien ministers. Na vier nachten kamperen nu in een cabin bij een motel.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Eén reactie

  1. Elke dag weer spannend en informatief ! ,
    Zo kunnen we jullie als ouders enigszins volgen
    Bedankt daarvoor !
    En de hartelijke groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *