Dunbeacon-Allihies

Allihies

Nieuwe heupen

Campingbaas Paddy en ik hebben allebei twee kunstheupen. Desondanks loopt hij wat moeizaam rond. Ik wilde hem al de contactgegevens van mijn dokter Boetes uit Capelle geven. Maar hij vertelde dat hij al sinds zijn geboorte problemen met zijn heupen. In de jaren van zijn groei is hij meerdere keren geopereerd. Na een acute artritis aanval kwam hij in de rolstoel in het ziekenhuis en in afwachting van zijn operatie met een zak vol Oxycontin naar huis gegaan. Anderhalve maand later waren beide heupen vervangen.

Drie fietsers op het kamp Dunbeacon

Bureaucratie

Paddy heeft langere tijd gewerkt aan het opzetten van tweede kans onderwijsprojecten. Toen hij begon, kreeg hij een opdracht en een zak geld mee om de zaak te organiseren. Allengs kwamen er meer regels. Opdrachten moesten worden aanbesteed, er moesten projectvoorstellen worden gemaakt, die voorstellen moesten worden beoordeeld, er kwamen toezichtraden. Een verhaal dat we ook uit Nederland kennen. Hij vond het niet meer leuk. Hij was het leven in de stad zat. En is toen zijn Glamping en camping in the middle of nowhere begonnen.

Caroline Cronin

Caroline

Al drie dagen wordt ík dood gegooid met grote smile van Caroline Cronan. Zij en tig anderen willen vrijdag (opnieuw) worden gekozen in de raad van de County Cork. Grote en kleine posters op alle palen en hekken die je kunt bedenken. Toen ik maandagmiddag op een bankje in Ballydehob een glas cola aan het drinken, was Caroline 100 meter verderop bij het beeld van een lokale grote bokser een campagne filmpje aan het opnemen. Met een smartphone, het zag er niet super professioneel uit. De BBB is ook internationaal gegaan. Finnbarr gaat de belangen van het platteland verdedigen. Tussen de vele lokale kandidaten vind je maar weinig promotie voor de kandidaten voor het Europese Parlement.

Ierse BBB

Het weer

Vandaag zou het droog zijn, maar ik begon met regen. Die stelde niet veel voor. Later kwam de zon er steeds meer bij en uiteindelijk was het een zonnige middag. Opvallend is dat mensen hier erg voorzichtig met het. Het is mooi, we hopen dat het zo blijft. Ze zeggen dat het vanmiddag droog wordt, we zullen het wel zien. Bijna niemand zegt met grote stelligheid dat het mooi weer blijft. Regen en buien zijn kennelijk zo gewoon, dat het raar is, als het niet regent.

Uitzicht over Beara Peninsula oostwaarts
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *