Kiel/Friedrichsort-Wendtorf

Vertrek  Kiel: 9.45 uur

Aankomst Wendtorf: 11.45 uur’

Afstand: 10,4 nm, gemiddeld 5,1 kn, log 322 nm

🌞 2 uur, 🌧 0 uur, 19C, N6, 1020

Tijd 3¼ uur, ⛵️ 1¾ uur, 🛥 1/4 uur

Bemanning: Utah,  Rudy

 

 

Zeilwalhalla 

Het Kielerfjord is een waar zeilwalhalla. Rondom het fjord liggen 8 jachthavens die ieder op zich groter zijn dan de meeste Nederlandse jachthavens. In het fjord liggen twee voormalige Olympische jachthavens: voor de spelen van 1936 en 1972. Afgelopen week had de Oceanrace een tussenstop in Kiel voordat de schepen  doorgingen naar Scheveningen. 

Wendtorf Marina

 

Terug gaan is toch een optie 

In de haven gierde de wind door het want. Mijn buurman hielp mij om veilig uit de box te komen zonder de boot van de andere buurman te beschadigen. Ik had een rif in het grootzeil gezet. Eenmaal onder zeil liep de boot steeds uit het roer en moest ook de fok worden geminderd. De bestemming was Bagenkop op Langeland in Denemarken. Die koers was net niet bezeild. Aan de wind en tegen de golven in werd het een stevige tocht. Te stevig voor de elektrische stuurautomaat. Ik had in Brunsbüttel nog tips gekregen voor het gebruik van de Bouvaan. Die wil ik wel uitproberen, maar niet bij deze omstandigheden. Na anderhalf uur bedacht dat nog 5-6 uur zeilen op deze manier niet comfortabel is. De wind zou alleen maar verder toenemen. 
Toen besloten om terug te gaan naar het Kieler fjord naar de meest oostelijke haven, in Wendtorf. Dat werd een kort dagje. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *