Enkhuizen-Lelystad
  • Vertrek 9.15, Aankomst 21.30
  • Naviduct: 9.25-9.35
  • Houtribsluis 20.15-29.30
  • Wind W2, Temp 16C, 1027 Ph
  • zon 10 uur, regen 00 uur
  • Afstand 34,2 nm, Gemiddeld 2,8
  • Duur 12½ uur, Zeil 11½ uur, motor 1 uur
  • Bemanning Rudy

Agenda schoon vegen

Vanochtend eerst mijn afspraken voor de komende dagen afgezegd. Wilhelmina gaat volgende week woensdag op de kant, de anesthesist een week verschoven en de hospice diensten afgezegd. Ik voelde me – behalve het hoesten – redelijk goed. Dus heb ik besloten om de tocht af te maken met de twee opdrachten op het Markermeer: een 4-tje varen langs een aantal boeien en en stempel halen in Muiden.

Niet gehaald

Op papier leek het een makkie: een rustige westenwind en stralend weer. In de praktijk was het allesbehalve een makkie. De rustige wind was nauwelijks wind. Bovendien zat de wind iets zuidwest. Bij het verlaten van het Naviduct kon ik onder zeil met moeite de visstokken vermijden. Het ronden van de boeien om het 4-tje te maken kostte de hele dag tot in de avond. Daarna moest ik nog een stempeltje gaan halen in Muiden en daarna terug varen naar Lelystad om voor 12:30 te finishen. De verwachte aankomsttijd in Muiden 01:00 uur. De wind voorspellingen bleven slecht en morgenochtend zou de wind naar het noordoosten ging draaien: tegen. Helaas moeten constateren dat de finish halen niet ging lukken binnen de gestelde tijd. Daarom besloten om aan het einde van het 4-tje niet meer naar Muiden maar naar Lelystad te gaan.

Eerst naar het noorden gaan bleek toch niet de succesvolste route. De Fortissimo is vandaag eerst naar Muiden gegaan en daarna begonnen aan zijn 4-tje. Maar heeft dat tussentijds opgegeven om op tijd te zijn voor de verplichte rusttijd. De Serotonine heeft zondag Den Helder gemist en is helemaal niet meer op het Markermeer geweest.

De 4 op het Markermeeer en de 5 op het IJsselmeer gevaren door alle deelnemers

Stralend herfstweer

Het was vandaag erg mooi weer. In de zon en uit de wind was het kortebroekenweer. De weinige wind voelde wat kil aan.

Meer blogs