Singlehanded zeilen dag 5

Herkomst Kornwerderzand 5.15 uur
Bestemming Lelystad YPL15.15 uur
Tussenstop Lelystad Flevomarina
Houtribsluis
Noordersluis
12.00-13.00 uur
13.30-13.45 uur
14.15-15.00 uur
Tijd bewogen 8 3/4 uur  
Afstand nm38,6gemiddeld kn4,4
Zeiltijd7 1/4 uurMotortijd1 1/2 Uur
WindO5Temperatuur C11
Luchtdruk1006Bewolkinglicht
Zon5 uurRegengeen
Bemanning  Rudy   

Er is altijd wat 2

Er is altijd wat op schepen dat stuk gaat of niet functioneert. Vanochtend besloot de gps van mijn plotter het te begeven. Ik “weet” dan niet meer waar ik ben. Gelukkig heb ik een paar appjes op mijn telefoon die uitkomst bieden. Bovendien zit ik op bekend terrein, open water, een kompas en een actuele kaart. Met de komst van gps is navigeren een eitje geworden. Na een half uur kwam hij weer tot leven, moeite om vroeg uit bed te komen.

Zaterdag was mijn windmeter scherm zwart. Ik kan de belangrijkste gegevens ook op de plotter zien. Er was niets mis met het apparaat. Ik had de schermverlichting na de nachtelijke tocht niet weer omhoog gezet. Bij daglicht zie je dan niets, ook niet hoe je hem weer omhoog zet. Pas in de avondschemering kreeg ik door wat er aan de hand was.

Prachtige ochtend lucht

Vanochtend vroeg vertrokken naar Lelystad. Gisteravond ook een mooie sterrenhemel boven de Waddenzee, nu een hele mooie ochtend lucht in het oosten. Verder een heerlijke tocht aan de wind. De Bouvaan heeft de besturing overgenomen en ik had mijn handen vrij om ontbijt te maken en koffie te zetten.

Wilhelmina bij finish
Wilhelmina bij finish

Route

Meedoen aan de wedstrijd

Ik kreeg van collega Kolibrizeiler Piet Smit de waarschuwing om niet te vergeten de kardinale oostton van het Enkhuizer Zand te ronden. Dat was ik zeker van plan te doen. Maar ik meldde hem dat ik niet meer “in de race” ben en het dus niet zo relevant meer was. Daar was hij het niet mee eens. Dat bespreken we nog een keer.

Twee sluizen en winterstalling

Na het inleveren van de tracker en door de Houtribsluis en vervolgens de Noordersluis aangekomen bij de winterstalling bij Yacht Painting Lelystad. Aftuigen, inpakken en morgen gaat de Wilhelmina uit het water.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *