• Afstand 27,6km
  • Gemiddeld  22 km
  • Klim 100 m
  • Temperatuur 22C

Sluierbewolking en een aangename temperatuur. Een rustig dagje in Yuma met bezoek de toeristische attracties en fietstocht met Koos en Nancy langs irrigatiekanalen in de stad. En, net als gisteravond weer een bezoek aan Lutes Casino.

My defender
My defender

Yuma ligt aan de Colorado River op een van de weinige plaatsen, waar die goed over te steken was. Sinds 1877 met een spoorbrug, sinds 1915 ook met een verkeersbrug. Ook een plek waar  schepen vanaf zee konden komen, voor de bevoorrading van het leger voor een groot achterland. In het voormalige fort is een museum dat uitgebreide informatie geeft over de rivierovergangen, de spoorweg, de bevoorrading door het leger en het irrigatiesysteem. Door diverse dammen en enorme stuwmeren stroomopwaarts is de rivier volledig beheerst, in het verleden kon de rivier kilometers breed worden.

Het is een belangrijk tuinbouwgebied, door de vruchtbare grond, het water en het warme winterklimaat.

Willy legt uit in de Territorial Prison
Willy legt uit in de Territorial Prison

Een andere attractie is de deels gerestaureerde Territorial Prison op een rots naast het centrum van de stad. Het diende van 1875-1909 als gevangenis. Niet gezellig, vooral als je bedenkt dat het hier ‘s zomers meer dan 40C wordt.

Zwembad, zou verwarmd moeten zijn
Zwembad, zou verwarmd moeten zijn

In de middag gezwommen en de fietsen ingepakt in de compacte fietsdozen. Compact betekent trappers, stuur, zadel, wielen, spatbord en bagagedrager demonteren.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *