Gedser-Klintholm

Vertrek  Gedser : 6.45 uur

Aankomst Klintholm: 13.15 uur

Afstand: 33,8 nm, gemiddeld 5,0 kn, log 460 nm

🌞 4 uur, 🌧 0 uur, 16C, var 1-3, 1013hp

Tijd 6 1/2 uur, ⛵️ 3/4 uur, 🛥 5 3/4 uur

Bemanning: Utah,  Rudy

 

Verwaai dagje

Gisteren bleef er een goede NO wind staan. Na drie dagen aan de wind en tegen de golven inhakken en twee dagen besloten een dagje in Gedser te blijven. De was doen en een fietstochtje maken met Utah naar het zuidelijkste puntje van Denemarken.
Ook moest opnieuw de fokkeval vanuit de top van de mast weer naar beneden worden gehaald. De man die mij hielp, omhoog trok, was zeilmaker. Hij vertelde dat de gebruikte harp goed was, maar dat die eigenlijk met een tang moet worden vastgedraaid. Ik had nog wat reserve harpjes liggen, de oude was verbogen  

Gedser-Rostock Ferry

Motor dag  

Het weerbericht voorspelde wisselende windrichtingen, variërend van 1 to 3 Bft. Het was nog een aardig windje om uit de haven van Gedser te varen en het zuidpuntje van Falsterbro te ronden. We voeren samen met de Ferry naar Rostock de haven uit. Na het ronden van het eiland, werd het moteren. Utah vond het prettig.

Utah houdt overzicht


Ik had de gelegenheid om met adviezen van dealer Bernard en bouwtekeningen van de Bouvaan, het apparaat weer te repareren. Volgens Bernard zit in de hele Bouvaan 1 moertje wat een beetje priegelen is en dat is deze. Die was bij mij losgeschoten en moest opnieuw worden vastgedraaid worden. Dat was inderdaad priegelen. Tijdens de rustige tocht over de kalme zee had ik daar alle tijd voor.  

Klintholm

Voor ons de derde keer in Klintholm. We waren hier eerder in 2018 en 2020. Beide keren vrij druk en met moeite nog een plekje te vinden. Nu ruimte zat. Weinig voorzieningen, de dichtstbijzijnde supermarkt op 5 kilometer afstand. Wel diesel op de kade, dus de tank weer bijgevuld. 
Keurig langs de steiger zodat Utah probleemloos de steiger op en af kon springen. In Gedser en Bagenkop mocht ze weer op de schouder om van de boot af te komen. 

 

 

 

 

 

 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *