Vertrek  Klintholm : 7.45 uur

Aankomst Ystad: 17.30 uur

Afstand: 57,4 nm, gemiddeld 5,9 kn, log 518 nm

🌞 7  uur, 🌧 ¼ uur, 18C, var 1-3, 1013hp

Tijd 9¾ uur, ⛵️ ¼ uur, 🛥 9½ uur

Bemanning: Utah,  Rudy

 

Regen! 

Gisteravond en vanochtend heeft het geregend. Niet super veel, niet genoeg om het gras weer een beetje groener te krijgen. Want alle grasvelden zijn hier bruin door de droogte.

Zonsondergang Klintholm

Vanochtend bewolkt vertrokken. De windvoorspellingen waren niet gunstig. Zwakke winden uit variabele richtingen. Omdat we een lange tocht voor de boeg hadden, hebben we vrij snel de motor weer aangezet. Het eerste stukje hebben we even gezeild. Het grootste deel van de tijd met het grootzeil er bij. Soms hielp dat.

Zweden 
Krijtrotsen Møn

We hebben de krijtrotsen van Mon kunnen bewonderen vanaf het water. Daarna was er een windmolenpark, dat nog niet op mijn kaart stond (die was van 2015). Het was dus even de vraag of we ver om het windmolenpark moesten varen.

Windmolenpark Kriegers Flak


Dat viel mee. Na een aantal uren doemde de Zweedse zuidkust op aan de horizon. Verder een lange tocht naar Ystad. Een grote watervlakte met niet te veel scheepvaart. Wel de nodige zeilbootjes. 

Examen feestjes

Verschillende etablissementen rondom de haven werden bevolkt door keurig geklede lui. Hierbij enige jongeren met witte scheepspet. In de tuin van sommige huizen met soortgelijke feestjes.

Veel gevelbloemen in Ystad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

2 reacties

    • Dank voor de felicitatie. De zigzag koers kan werken bij een stabiele oostenwind, niet bij veel oostnoordoost wind. AIS op marine traffic is niet betrouwbaar. Mijn signaal wordt regelmatig overruled door een binnenvaartschip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *