Transamerica dag 4: Groton CT – Smithtown NY

100 kilometer tegenwind

Vroeg vertrokken om de veerboot van 8 uur van New London naar Oriënt Point op het oostelijke puntje van Long Island te nemen. Een mooi boottochtje van vijf kwartier. Stralend weer, wel met een stevige westenwind. Dat bleef het de hele tocht. Een beetje vermoeiend. Een koffie stop gemaakt in Greenport, een liefelijk dorpje op ongeveer 10 kilometer van het veer.

Druk én rustig

De hoofdwegen werden steeds drukker naarmate ik verder naar het westen fiets. Maar er waren regelmatig rustige wegen die parallel aan de hoofdwegen liepen. Ook over het spiksplinternieuw, 16 kilometer lange North Shore Rail Trail gereden. Geen autoverkeer, maar wel steeds stoppen bij de kruising van wegen. Dit fietspad eindigt in Port Jefferson. Hier was ik tien jaar geleden ook op mijn zeiltocht met Patrick. Na Port Jefferson wilde mijn routeplanner Komoot mij over een afgesloten spoorwegovergang laten fietsen. Werd een behoorlijk stukje omfietsen. Daar zit je niet op te wachten als je 90 kilometer in de benen hebt.

Hal en Pam

Ik logeerde bij Hal en Pam. Een gepensioneerde weg- en fietspaden ontwerper en fervent toerfietser. Hij heeft veel fietstochten gemaakt, vooral in het oostelijke deel van de VS. Hij bereidde me ook al voor op overwegende westelijke winden. Verder adviezen hoe morgen in Manhattan te komen.

Ontregelde maag

Onderweg merkte ik al dat mijn maag het niet prettig vond. Mogelijk een mierzoet sinaasappel drankje of iets gegeten wat niet helemaal OK was. De heerlijke vegan maaltijd in bescheiden mate gegeten.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *