Transamerica dag 73: Idaho City ID

Gevaarlijke weg

De weg van Lowman naar Idaho City klimt in 13 kilometer van 1100 meter naar 1850 meter. De weg kronkelt met diverse haarspeldbochten naar de Beaver Creek Summit. De weg heeft geen vluchtstrook. Allerlei mensen hadden gewaarschuwd voor die gevaarlijke weg. Maar klopt door de ogen van automobilisten. Voor ons als fietsers was de weg ideaal. Automobilisten rijden langzamer en voorzichtiger dan op een rechte, brede weg met ruime vluchtstrook. Ze hebben niet de gelegenheid om CD’s te wisselen of op hun smartphone te kijken. Door de haarspeldbochten zie je hoeveel je nog moet klimmen of bent geklommen. Bovendien, de weg was rustig. In het eerste uur hebben vier auto’s ons ingehaald.

Idaho City

Idaho City is met 475 inwoners wat groter dan Lowman. Indrukwekkend is het aantal niet. Maar 150 jaar geleden had Idaho City meer dan 7000 inwoners. Vooral veel gouddelvers. Idaho City heeft een deel van haar charme als oud western stadje behouden met originele en replica gebouwen uit de gouden tijd.
We kamperen 10 kilometer ten zuiden van Idaho City langs Mores Creek.

Toys

Het is indrukwekkend wat Amerikanen meeslepen als ze op vakantie gaan. De campers met formaat stadsbus, met daarachter een auto zijn vrij normaal. Als ze eenmaal staan, kunnen de campers ook in de breedte worden uitgeklapt. Achter een automatische caravan hangt regelmatig een boot of een aanhanger met UTV’s of motoren. In dit gebied hebben veel auto’s een paar kano’s bij zich. En veel mensen hebben een of meerdere fietsen achterop hun auto, camper of caravan hangen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *