IJmuiden-Rotterdam

deel 1
Deel 2

Veel fietsers

Veer #13 Newcastle-IJmuiden Princess Seaways

Donderdag over de C2C ben ik tot mijn verbazing geen fietsers tegengekomen. Op de boot waren er juist veel fietsers. Belgen, Duitsers en Nederlanders die in Schotland hadden gefietst en Britten die in Nederland gingen fietsen. 
De DFDS verkoopt de overtocht met hutten van minimaal 2 personen. Ik heb 2 weken geleden nog een halfslachtige poging gedaan om een hutgenoot te vinden om daarmee de kosten te delen. Dat was niet gelukt en het was nu wel prettig om eigen hut met douche en toilet te hebben. 
Op het schip waren veel bemanningsleden om je de weg te wijzen: bij het neerzetten van de fietsen kreeg je een kaartje waarop stond op welke plaats en op welk dek je de fiets had neergezet, er liep iemand rond die je de weg naar een trap leidde en mensen die je konden vertellen hoe je naar je hut kon komen. Niet alle trappen leiden naar alle dekken, dus enige ondersteuning in het labyrint van gangetjes en trappen was prettig. 
Op het schip heb ik diner en ontbijt in een van de buffet restaurants genuttigd. 

Zomerse zaterdag

Komoot route IJmuiden

Vanaf de boot stuurde Komoot me na zo’n 800 meter via bovenstaand geiten paadje IJmuiden in. Na IJmuiden door de Kennemerduinen. Je merkt direct dat Nederland een dichtbevolkt land is . Op de wegen en fietspaden was het druk. Hier was te zien dat het ook in Nederland flink had geregend. 

Overstroomd fietspad in Kennemerduinen

Het 14e veer

Na de Kennemer Duinen door de bollenstreek- die waren uitgebloeid – naar mijn laatste veerpontje. Deze vaart over het Zijl ten noorden van Leiden. Daarna over bekende wegen langs Zoetermeer en over de Rottedijk naar huis. Daar liefdevol en enthousiast begroet door vrouw en hond. 

Veer #14 Leiden-Warmond Zijlboot
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *