Transamerica dag 18: Ionia MI

Rechte wegen

Vandaag rechte wegen en paden. Ongeveer van achter het huis van Taylor en Chad op de Grand Blanc Avenue gereden. Bijna 30 kilometer recht naar het westen. De eerste 6 kilometer vrij druk, daarna redelijk rustig. Aan het begin van de weg diverse gated community’s.

Toen wat losse stukken, wat diagonalen en daarna ruim 50 kilometer over een oude spoorlijn, ook bijna recht naar het westen. In de spoorlijn geen heuvels om de 15 kilometer een dorpje. De wind schuin van voren. Omdat de spoorlijn omzoomd is door bomen en struiken had ik weinig last van de wind. In de bosschages allerlei dieren. Veel eekhoorns, wat herten en een wat wollig, beverachtig dier dat ik nog niet heb geïdentificeerd. Het laatste stuk van het pad op de oever van de Grand River. De waterversnellingen verderop in de rivier hebben Grand Rapids haar naam gegeven.

Grand River

What if?

In Durand was een muurschildering van een station en treinen. Waarschijnlijk zag het er hier 125 jaar geleden zo uit, veel drukte van treinen en mensen. Nog steeds lopen er actieve spoorlijnen door de stad, vooral voor goederenvervoer. Ik zat voor het cafeetje te mijmeren, wat als niet de auto lobby zijn zin had gekregen, maar de spoorlobby. Zouden er dan allemaal wandelaars hier door de straat lopen en fietsers. Nu waren er in een half uur twee mensen, die los van een auto door de straat liepen. Zou er dan elk half uur een trein van Flint naar Lansing of Detroit hier stoppen. Zou er in plaats van een antiekzaak een supermarkt aan de overkant straat zitten. We zullen het nooit weten.

Vlag halfstok (2)

Ik fietste vanmiddag door Odin Bij het gemeentehuis hing de vlag halfstok. Nieuwsgierig ging ik binnen vragen, waarom de vlag halfstok. De town clerk dacht dat het te maken had met de schietpartij op een school in Texas. Ze zocht het op in haar instructies. Halfstok voor de schietpartij in Texas was vorige week. Gisterochtend was de vlag halfstok vanwege Memorial Day. Maar vandaag zou hij in top moeten hangen. Kennelijk gebeurt het zo vaak, dat ze de kluts kwijt zijn.

Kamperen

In een keer naar Ada vond ik een brug te ver. Dus overnacht ik vandaag in het Ionia State Park. Een mooie rustige kampeerplaats.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *