Transamerica dag 30: Iron River MI

Iron Ore Heritage Trail

Paul & Rudy

De eerste 60 kilometer fietste ik over het Iron Ore Heritage Trail. De eerste 25 kilometer samen met Paul naar Ishpenning. Dit pad over een oude spoorlijn doet zijn naam eer aan. Je merkt dat je in een ijzererts gebied fietst. Een deel van het ballast bestaat uit ijzererts korrels. De plassen op het pad kleuren rood van het ijzer. We ontmoeten een trein die ijzererts naar de haven in Marquette brengt. De openbare gebouwen zijn opvallend luxe uitgevoerd in verhouding tot de grootte van het stadje.

ijzererts trein

Rails to trails

Het pad loopt langs het huis van Paul en Katie en eindigt in Republic. Michigan heeft duidelijk veel geïnvesteerd in de aanleg van (fiets)paden op oude spoorlijn tracés. Ik heb meer dan 300 kilometer over dat soort paden in Michigan gefietst. Prettig fietsen, geen autoverkeer en een mooie omgeving. Wegdek wisselend van glad asfalt tot grof grint. Veel van de paden worden in de winter ook gebruikt door snowmobiles. Het laatste deel van het pad vandaag wordt ook door Off Road Vehicles gebruikt. Die hebben de neiging hebben het wegdek om te woelen.

Bossen, bossen, bossen

Na Republic een kort stukje asfalt en daarna de volgende 75 kilometer grindweg. Nauwelijks huizen, geen dorpen en vooral bossen. Mooie weggetjes door prachtig gebied, relatief vlak. Een enkele auto onderweg.

Margaret

Ik logeer vannacht bij Margaret in een appartement boven haar garage. Op de laatste kilometer naar haar huis kom ik vijf herten tegen. Vlak voor haar huis het steilste stukje weg in de county. Maggie is duidelijk liefhebber van tuinieren. veel bloemenperken. Vandaag een paar appelboompjes geplant, die voor de nacht nog moeten worden beschermd tegen de herten. We horen de kraanvogels, die overnachten op het meertje vlak bij haar huis.

Tijdzone

Ik heb inmiddels de Eastern Time Zone verlaten en was de Central Time Zone binnen gereden. Voor een fietser niet zo boeiend, maar mijn apparaten verschilden va mening over de tijd. In Marquette kwam de zon rond 6 uur op, in Iron River rond 5 uur.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *