Knightstown-Dingle

Kustroute

Dingle Peninsula vanaf Kerry

Vandaag een lange route rondom Dingle Bay. Een afwisselend gebied. Enerzijds indrukwekkend grote bergen, op 50 meter boven het water langs de bergwand, maar daarnaast wat vlakkere agrarische delen. Ook stonden langs bepaalde delen van de route veel particuliere huizen. Aantrekkelijke kleine weggetjes, maar ook delen over drukke tweebaanswegen. Ik was blij met mijn Garmin Varia.

Inch strand en Kerry Peninsula vanaf Dingle

Garmin Varia

Een van mijn uitspattingen ter voorbereiding op deze tocht was de aankoop van een achterlicht en achteruitkijkradar: de Garmin Varia RTL 515. Het ding werkt perfect. Als een object van achteren dichterbij kom krijg ik een piepje te horen op mijn GPS (Garmin Edge 1040), kan ik zien hoe ver het object weg is, hoe snel die me nadert en hoeveel er zijn. Het gaat mij niet redden als een automobilist op het verkeerde moment met zijn of haar smartphone zit te spelen, maar ik kan op sommige plekken even opzij gaan en de auto’s laten passeren. Zeker op eenbaansweggetjes weet ik dat ik bij de volgende passeerstrook even op zij ga.

Eenbaansweggetje

Weerzien

Mijn route voor een deel over dezelfde weg als de Kerry Way. De beide Londenaren, die ik in de Black Valley hebt ontmoet, wandelen die hier westwaarts en ik fiets oostwaarts. Toevallig kwam ik hen weer tegen.

Tweetalig

Alle verkeersborden, plaatsnaamborden, informatieborden, namen van scholen etc zijn hier tweetalig: Engels en Gaelic. Er schijnt maar een heel klein deel van de Ieren Gaelic te spreken, maar men houdt stug vol de taal voor uitsterven te behoeden.

Tweetalig bord over EU bijdragen aan het community Centre
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *