Transamerica dag 46: Lead SD

Veel fietsersKampeerterrein Hill City

We stonden in Hill City op een kampeerterrein naast de Mickelson trail. Een 170 kilometer lang fietspad over het tracé van de Burlington Northern Rail line dwars door de Black Hills. Er kwamen regelmatig mensen langsfietsen. We hebben vandaag bijna alleen maar op het pad gereden. Een prachtig bergachtig landschap met beekjes en rivieren. Onderweg kwamen we veel fietsers tegen. Tachtig daarvan waren van een georganiseerde fiets reis, de rest was individueel. Mickelson trail naast beek

Op het deel van de trail waar we fietsen, lag maar 1 plaatsje. Er zijn een aantal stop/opstapplaatsen waar een toilet en water zijn.

We fietsen op het pad vooral omhoog, van 1400 naar 1900 meter. Met een helling van 2-3%.

Verrassing

Het is meestal een verrassing waar we aan het eind van de tocht terecht komen. Ziet het er goed uit? Ligt het aan een drukke weg? Is het druk? Op de camping, waar we gisteren stonden, waren veel mensen met fietsen. Een man op de fiets, onderweg van Wyoming naar Washington DC. Broer Wim stuurde nog een stukje toe over ons hotel in Rapid City: het Alex Johnsonhotel.

Vanavond staan we op Recreational Springs Resort bij Lead. Het blijkt een walhalla voor UTV’s te zijn. Alle gasten hebben hier zo’n ding bij zich en je kunt er ook een ter plaatsen huren. Met enige regelmaat vertrekt er een groep UTV’s of komt er een groep aan. Waar ze met de UTV rijden weet ik niet. Op de Mickerson Trail waren ze verboden en hebben we ze ook niet gezien of gehoord.

UTV’s Ultra Terrain Vehicles
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *