Menudo in de Marina San Miguel de Tenerife

 

In februari 2012 hebben we de warmte opgezocht en gevaren rond de Canarische Eilanden. We zijn daar een week geweest en zijn vanaf het zuidwestelijke punt van Tenerife naar La Gomera gevaren en daar verschillende plekken bezocht. Hieronder wat praktische informatie, verder hebben we een weblog bijgehouden.

Boot

We varen op de Menudo een Beneteau Oceanis 323 uit 2006. De boot is van ECC Yacht Charters en wij hebben hem gehuurd via Wishful Sailing uit Harderwijk. Er zit een rolfok op en een zonnescherm over de kuip. We doen het zonder bijboot. Misschien erg onhandig als we steeds voor anker gaan en niet (droog) aan de wal kunnen komen. Wel besteld en verwacht, maar niet aanwezig. Boot heeft stuurwiel in plaats van helmstok, wordt even wennen.

Navigatie apparatuur

 • Raymarine ST60+ Tridata diepte en log
 • Raymarine ST60 windmeter
 • Raymarine RC435 plotter
 • Raymarine ST6002 Smart Pilot

Gids

 • Guide Atlantic Islands, Azores, Madeira Group, Canary Islands and Cape Verdes, Royal Cruising Club Pilotage Foundation, fourth edition 2004

Kaarten

 • Institutio Hidrografico de la Marina
  • Blad 61A Gran Canaria, Tenerife y La Gomera, schaal 1:200.000, editie 2006, volgens stempel geactualiseerd okt 2009
  • Blad 60A Lanzarote y Fuerteventura, idem geactualiseerd sept 2010
  • Blad 61B La Palma, La Gomera y El Hierro, idem geactualiseerd mei 2010
 • Imray charts for the Atlantic Ocean
  • Blad E2 Islas Canarias, schaal 1:600.000, editie 2007

Haven

De boot ligt in de Marina San Miguel aan de zuidkust van Tenerife, vlakbij het vliegveld Tenerife Zuid. Het is onderdeel van een enorm resort met golfbanen, Amarilla Golfresort en Guincho met veel, heel veel hotels, appartementen, restaurants etc. Het gebied wordt als geheel Golf del Sur genoemd. Op de kaart leek het een idyllisch golfpark, in het echt is het groter dan Zandvoort en Scheveningen bij elkaar. We moeten duidelijk nog even wennen aan de toeristische voorzieningen hier. De haven zelf is vrij bescheiden en bestaat nog maar een jaar of 10.

De boot ligt in een box, de buitenste meerlijnen zitten niet aan een paal, maar verankerd in de bodem. Met een touwtje vanaf de steiger moet je die naar boven halen (en niet in de schroef krijgen).

het touwtje om de meerlijn mee omhoog te trekken

 

 

Vriendelijke havenmeester, de supermarkt online werkt (nog) niet echt, de voor zaterdag bestelde boodschappen, konden maandagmiddag worden gebracht. Dat schiet niet op. Op 10 minuten lopen een redelijk gesorteerde supermarkt in Guincho, dat is weer een voordeel van zo’n toeristenoord.

De haven ligt in de wind acceleration zone die langs de Zuidoost kust van Tenerife waait. Door de trechterwerking tussen de eilanden waait het in deze zones tot 15 knopen harder dan in de rest van het gebied.

20120228-143753.jpg

20120228-144651.jpg

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *