Mitchell OR

Weer heet

Het wordt vandaag weer 40 graden. In Unity dat boven de 1000 meter ligt, is het dan ‘s nachts redelijk koel. Maar in John Day, Mitchell en Vale is het dan ook ‘s nachts warm en heb je geen slaapzak nodig. Overal in bosgebieden wordt gewaarschuwd voor bosbranden. Er staan borden, waarop de kans op branden wordt aangegeven. Vaak was het moderate. Vandaag is het extreme. De laatste 10 kilometer van de tocht gaat bergaf. Normaal wil je dan een extra laagje aandoen. Vandaag voelt het als een föhn die tegen je lichaam blaast.

Canyon land

City hall in Dayville

Het landschap wordt ruiger en aantrekkelijker. Op de bergen staan vaker bomen, ze worden rotsachtiger. Om van de ene vallei naar de volgende te gaan, fiets je door canyons. De valleien zijn er smaller.

Weerzien

Ik slaap in een hostel. Deze wordt georganiseerd door de Community Church. In de hostel slapen ook drie fietsers die we een paar weken hebben gesproken in Grand Teton National Park. Brent uit Amsterdam, Mike uit North Carolina en John uit St Louis. Mike en John hebben elkaar aan het begin van de tocht ontmoet en fietsen sinds die tijd samen. Ze fietsen de Transamerica Trail die vanuit Grand Teton noordwaarts voert via Missoula. We zijn zuidwaarts gegaan via Boise.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *