John Day OR

RV park als daklozenopvang

Veel Campings zijn RV Parks. Je ziet niet veel tenten, wel veel campers en caravans. Verscheidene RV parks zijn een beetje shabby. Ook die in Unity. Wat onderhoud en wat betere schoonmaak zou de boel aantrekkelijker maken. In Unity had ik de indruk dat de meeste gasten er semi permanent wonen. Een tweedehands caravan op de kop tikken, een seizoensprijs afspreken, en je bent onder de pannen. In de winter ga je naar Arizona. Altijd nog beter dan mijn buurman in John Day. Gescheiden, fysiek gehandicapt en levend vanuit zijn auto en in een tent

Even eetpauze om de fierser te bekijken

Closed

Vanochtend weer vroeg vertrokken om voor de middaghitte binnen te zijn. De voorspelling voor John Day is 40 graden. Vanuit uit Unity omhoog naar de Blue Mountain Pass op 1550 meter. Daarna weer omlaag naar Austin Junction op 1300 meter en daarna weer omhoog naar de Dixie Pass op 1600 meter. Bij Austin Junction kom ik op de Transamerica Trail van Adventure Cycling Association. Via hun app heb ik dan informatie over accommodaties en voorzieningen. Maar net als Komoot, is ook deze app niet onfeilbaar. Bij de junction zou een restaurant zijn. De beschrijving van de openingstijden was nogal complex. Het hing af van dagen in de week en het seizoen. Optimistisch begreep ik dat hij open zou zijn voor mijn ontbijt op deze zaterdag in juli. Helaas dat was niet het geval. In mei was er een nieuwe eigenaar gekomen en die was nog bezig met een renovatie. Over een paar weken zou hij open gaan. Het klonk als een geval uit het programma Ik vertrek. Ik weet niet of het bedrijf levensvatbaar zal zijn, maar het leek mij een prachtig plekje om te wonen. Zeker als je van wintersport houdt.

Hij had wel een picknicktafel in de schaduw waar ik mijn ontbijt heb genuttigd. Daarna de klim naar Dixie Pass.

County Fair Grounds

De camping lag op de County Fairgrounds. Bij binnenkomst in het dal stond een informatiebord met alle evenementen. Volgende week de jaarlijkse Grant County Fair in John Day. Ik was even bezorgd dat de camping gesloten zou zijn ter voorbereiding van de County Fair. Maar de camping was lag niet op, maar naast de Fair grounds. Daar waren de voorbereidingen in volle gang.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *