Dutch Divide: Amersfoort-Wageningen

Vertrek: 10.00 Aankomst: 16.00

Afstand: 95,1 km, gemiddelde: 17,5 km

wind: ZO2, temp 4C, luchtdruk

duur: 5 1/4 uur

zon: 5 1/2 uur, neerslag: 0 uur

Klim 496m

Vandaag weer een stukje van de Dutch Divide fietsen. Na Amersfoort-Garderen in november en Deventer-Nieuw Statenzijl in december, nu van Amersfoort naar Wageningen. Vooraf niet een goed idee van de lengte, omdat de route enorm kronkelt. De fietsrouteplanner geeft 39 kilometer aan, ik schat dat het 70-80 km is. Ook niet duidelijk wat de kwaliteit van de paden is. Een deel van de route gaat over MTB routes van de Utrechtse Heuvelrug. Daarvoor heb je een vignet van € 7,50 per jaar voor nodig. Die heb ik vooraf bij 12Gobiking in Moordrecht gekocht.

Kronkelen over de Utrechtse Heuvelrug

Vanaf Amersfoort duik je op fietspaden de bossen in rondom Soest. De route gaat dwars over de oude vliegbasis. De landingsbaan ligt er bij alsof hij binnen een dag weer kan worden gebruikt. Het museum dicht vanwege de Lockdown.
Na Soesterberg via MTBroutes langs Austerlitz naar Doorn. Vanaf Doorn met een flinke slinger om Woudenberg. Vervolgens een flink stuk op en rond de Amerongse berg. Daarna het laatste stuk door weilanden en akkers onder de Grebbeberg langs naar Wageningen. Daar gezellig op bezoek geweest bij Coen, Mieke en Jan. Na een heerlijke en calorierijke maaltijd in Ede weer op de trein gestapt.

De MTBroutes waren ook op mijn randonneur goed te doen. De MTBroute Amerongen vond ik het zwaarste, vanwege de relatief lange klim. De combinatie klim, bocht, boomwortels bleek een paar keer een te grote uitdaging.

Ik heb de dutch divide route via baobab bikes als GPX route gedownload. Die kan ik prima met een GPX app lezen op mijn iPhone. Maar de 1000 km in één bestand, lijkt een beetje te veel voor mijn Garmin Edge. Die had ik juist gekocht voor navigatie. Ondanks een halve zondag prutsen, was het mij niet gelukt om het bestand te splitsen in hanteerbare delen. Dat gaan we nog oplossen. Als de zon niet schijnt, werkt de iPhone prima.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *