Dutch Divide: Deventer-Hardenberg

Vertrek: 10.00 Aankomst: 16.45

Afstand: 98,1 km, gemiddelde: 17,9 km

wind: ZO2, temp 12C

duur: 5 3/4 uur

zon: 0 uur, neerslag: 0 uur

Klim 326m

Een stukje Dutch Divide fietsen. Vanwege het slechte weer een paar dagen uitgesteld. Nu drie dagen om van Deventer in Nieuwe Statenzijl te komen. Ik weet alleen dat de totale afstand ruim 1.000 km bedraagt. Maar de afstand tussen de verschillende plaatsen kan ik alleen maar schatten.
Vandaag vanaf Deventer eerst naar Holten en dan over de Sallandse Heuvelrug naar Ommen. De ambitie van de routemaker is om zoveel mogelijk over onverharde wegen en paden te rijden. Dat betekent dat er ook nogal wat ommetjes worden gemaakt om over een onverharde weg of pad te kunnen rijden. Ik schat in dat vandaag maximaal 50% onverhard was. Dat varieert van een stevige zandweg tot modderige paden en wegen waarop boomkappers met zware tractoren het wegdek flink hebben omgewoeld. Je kon ook merken dat het de afgelopen dagen goed heeft geregend.

Een probleem vandaag was, dat de route van noord naar zuid is uitgezet. Ik fiets hem nu van zuid naar noord. Veel van de MTB routes zijn één richting. Op rustige werkdagen kun je dat nog negeren, op een drukke zondag niet. Bijna steeds was er een alternatief parallel aan het MTB pad. Maar die was dan wel verhard.
In principe zijn de MTB routes rondjes, dus moet er ook een deel zijn dat wel de goede richting uitgaat. Maar daar heb je niks aan als je bij een pad aankomt. Huiswerk voor vanavond om de MTB paden op de Hondsrug te bestuderen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *