Dutch Divide: Hardenberg-Oude Pekela

Vertrek: 9.00 Aankomst: 17.30

Afstand: 133,8 km, gemiddelde: 16,5 km

wind: Z3, temp 5C

duur: 8 uur

zon: 0 uur, neerslag: 0 uur

Klim 191m

Weer een zonloze dag met temperatuur rond 5C. Een royaal ontbijt in de B&B Erve ‘t Hacht. Familie bedrijf met jongvee, akkerbouw en B&B. Veel aanloop vanaf Pieterpad. 

Vandaag een tocht over de Hondsrug. Ik heb studie gemaakt van de verschillende MTB trajecten om te voorkomen dat ik ze tegen de richting in zou fietsen. Dat is deels gelukt. Soms te snel de ingang van het pad voorbij gereden, soms wat moeite met het volgen van de route. Andere app gebruiken (MTBroutes) is dan toch niet handig. GPX inlezen in de steeds gebruikte GPXreader vond ik wat handzamer. 

Hele mooie wegen en paden over de Hondsrug. Vandaag ook véél rustiger op de MTB paadjes. De paadjes hebben vaak veel S-bochtjes. Leuk en spannend fietsen, maar als je kilometers wilt maken, zit je daar niet op te wachten. Een paar keer onderuit gegaan. Één keer lekker in de modder. Bij een volgende keer mijn hand bezeerd. Het blijkt dat ik mijn pink heb gebroken 😠.

Paadje over de Hondsrug

Vanaf Zuidlaren een wat saaier stuk door de Veenkoloniën. Vooral asfaltwegen en één stukje schelpenpad. Vanaf Veendam donker. Mijn naaf dynamo kon op het laatst mijn IPhone (en navigatie) niet meer trekken. De laatste kilometer was het daarom speuren naar de locatie van de B&B Wiekevorst. Een oud journalist van het Dagblad van het Noorden runt de B&B met zijn Filipijnse vrouw. 

De volgende ochtend de fiets eerst weer even schoongespoten van alle modder, naalden en gras resten.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *