New York City and Long Island Sound

Hoboken stationshal
Hoboken stationshal

 

 

Reis geheel volgens plan en redelijk vlot door de Homeland Security. In Jersey City hartelijk begroet door Bosley, de hond.

 

Fietsband “geplakt”, fatsoenlijke trappers en handvatten gehaald bij de fietsenzaak om de hoek en toen naar station Hoboken en Manhatten. Het station is helemaal gerenoveerd naar de oude spoorwegglorie en ziet er veel beter uit dan in mijn herinnering. Ik herinner met de rode bakstenen, de toren en schoenpoetsplek. Verder was de hal in mijn geheugen veel groter dan in het echt. Maar ik ben ook veel groter.

 

 

Fietsen door NYC is boeiend, over de Brooklyn Bridge en door de verschillende buurten en nationaliteiten van Brooklyn. Vooral de Joodse wijk is imponerend groot. Terug op Manhatten door Wall Street, Chinatown, Little Italy en dan over een van de Avenues naar Central Park. Er zijn op sommige straten Bikelanes aan de linkerkant van straat, die regelmatig wordt geblokkeerd door taxi’s, vrachtwagens en linksafslaand verkeer. Voor mijn portie cultuur naar het Guggenheim museum heel bijzonder is en ze verschillende impressionisten hebben. Daarna weer op de fiets dwars door Harlem naar de George Washington Bridge en vandaar op de Westoever van de Hudson weer terug naar Jersey City.

Lekker gezeild van Stamford, Connecticut naar Port Jefferson op Long Island. Onbewolkt, en ongeveer 8 knopen wind uit het zuidwesten, later in de middag oplopend naar 15. Op voordewindse koers Spinnaker opgezet, bij Port Jefferson op en neer gegaan naar de overkant en aangelegd in een “mooring field”. Met de mooring service aan wal geweest.

Terug van Port Jefferson naar Stamford met wisselende wind. Volgens Patrick is Long Island Sound, “the place where the wind dies”. Paar uren op de motor gevaren. Qua weer verder een prachtig zonnige dag. Op terugweg naar de Jersey City gezien dat files geen Nederlands probleem zijn, maar overal voorkomen. De dag afgesloten met vietnamees eten in downtown Jersey City.

20120514-084351.jpg

Toch nog gelukt om vlucht van La Guardia via Washington om te boeken naar rechtstreeks vanaf Newark: vier uur langer in NY En een half uur later in Amsterdam. WTC en Grand Central bekeken, met Bosley uit geweest in het Park achter het Vrijheidsbeeld en op tijd met de treinen naar Newark. Nu in Line voor de security check.

20120515-083546.jpg

Terug in Amsterdam in de stromende regen en circa 10 graden kouder. In Tshirt & korte broek op IJsselmeer zit er niet in, wel meer wind. Zelfs nederlandse douane wil mijn pet af hebben.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *