Transamerica dag 83: Newport OR

Weer eigenwijs

Vandaag naar de kust. De kortste weg is langs Highway 20. In de Cascades is dat een rustige weg. Maar van Corvallis naar Newport is het geen weg waar je op wilt fietsen. Zowel Komoot als Enrique, een van de fiets vrienden van Warmshower host Sam, adviseerden vanaf Blodgett – na 30 kilometer – een rustigere weg. Voordat ik in Blodget kwam stuurde Komoot me naar een parallel pad. Aan het begin lagen paar betonblokken waar de fiets over heen moest worden getild. Dat had me moeten overtuigen dat het misschien geen goed plan was. Het pad werd meer en meer overwoekerd, bij twee omgevallen bomen over het pad ben ik op mijn schreden teruggekeerd. Het laatste stukje naar Blodgett weer langs de Highway gefietst. Daarna op een prachtige weg gereden over het kustgebergte dat hier niet erg hoog is.

US Post Office

In Nederland is er nauwelijks nog een postkantoor te vinden. In Amerika heeft bijna ieder dorpje een postkantoor. Ik heb dit jaar voor het eerst meegemaakt dat er dorpjes waren, waar het kantoor onbemensd was. Het gebouwtje stond er nog wel, met voor de deur een serie postbussen. In een paar boomloze gebieden heb ik in de schaduw van het kantoor mijn ontbijt of lunch genuttigd. In Blodgett dat uit weinig meer dan de winkel lijkt te bestaan, zit het postkantoor in de winkel. Het Nederlandse model van postpunt in de winkel. Maar in Blodgett lijkt het dat er aan het interieur van de winkel en het postkantoor sinds 1950 niets meer is veranderd.

Driemaal is scheepsrecht

South Beach 1985

We hebben in Southbeach State Park in Newport gekampeerd in 1985 met mijn twee oudste broers en hun gezinnen, we hebben hier gekampeerd in 1990 toen we van Dayton naar San Francisco fietsten en het leek me dan een mooie plek om in 2022 de Transamerica tour te voltooien.

South Beach 2022

Ik moest daarvoor wel over de hoge en – nog steeds – smalle brug over de Yaquina River fietsen. Veel van de bruggen langs de kust zijn in de jaren 30 gebouwd, toen de auto’s veel kleiner en smaller waren. Nu kunnen auto’s me alleen passeren als er geen tegenliggers zijn.

De neefjes

Brian, ( McMinnville) Steve (Ada) Michael (Shoreview) David (McMinnville) Alex (Seabrook)

In 1985 hebben we hier gekampeerd met 7 van mijn Amerikaanse neefjes. Vier heb ik inmiddels op deze tocht bezocht. Twee andere bezoek ik zondag. De zevende, Peter, woont in Texas. Dat was te ver buiten de route.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

Eén reactie

  1. Hoi broer, We zijn trots op jou. Wat een presentatie. Het is je maar toch even gelukt. We kijken naar jouw verhalen.
    Groetjes je broer Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *