Vertrek  Ameland: 12.15 uur,

Aankomst Borkum: 23.45 uur

Afstand: 60,4 nm, gemiddeld 5,3,  log 142,3 nm

🌞 5 uur half bewolkt, 🌧 0 uur, 13C, N3

HW Nes: 11.58

Tijd 11¼ uur, ⛵️10¾ uur, 🛥 ½ uur

Bemanning: Utah,  Rudy


Wadden snuiven

Gisteavond en vanochtend heerlijk genoten van het wad. De prachtige droogvallen vlakten en de zilte geur van de zee. Nostalgie wandeling door de polder bij de pier en langs huisje voorheen Martha. Na 65 jaar staat die er nog als altijd bij. Bij een fietstocht door de duinen bleek Aphrodite tot de grond toe te zijn afgebroken. Er stond een bord van een aannemer, maar de nieuwbouw was nog niet gestart. 

Wadden
Het zeegat uit

De verschillende geulen in het wad zijn minder diep geworden. De veerboot naar Ameland heeft er last van. Men wil eventueel de aanlegsteiger verplaatsen uit Holwerd. Voor ons is het ook moeilijker geworden om over het Wad naar Lauwersoog te varen. Daarom gaan we vandaag buitenom naar het Oosten. Eerst via de westkant het zeegat uit en daarna oostwaarts. De bedoeling was om naar Borkum of – als het erg meezit – naar Norderney te gaan, 60 of 80 mijl. Met stroom mee naar de Noordzee gevaren. Een klein stukje kruisen. 

Rustige Noordzee

Op de Noordzee was het rustig. Een paar vissers aan het begin, een paar tegenligger zeilboten. Door de ebstroom schoot het de eerste uren op zee niet echt op.  Boven Schiermonnikoog begon de vloedstroom te lopen en kwam de gang er in. Besloten om naar Borkum te gaan. Het laatste uur in het donker. Door het Huibertgat gevaren en daarna de Eems overgestoken en naar de bouwvallige haven Port Henry gegaan. Tegen middernacht aangelegd. 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *