Nyborg N55˚18.489, E10˚47.251

Ballen 8.00
Nyborg 16.00

Vandaag weer wind van achteren en dus de Spinnaker er op gezet. Niet genoeg wind om een beetje tempo te maken. Bovendien ook nog stroom tegen, dat zou een aankomst om middernacht worden. Dus na een uurtje de motor bijgezet en de rest van de dag er bij gehouden. Het is eindelijk warmer. In Tshirt op dek gezeten en buiten op de boot gegeten.

nyborg-waterfront
Waterfront bij Nyborg

Op tijd in Nyborg na onder de lange brug over de Grote Belt te zijn gevaren. 18 meter hoog, maar alleen op de plek van de vaarroutes in het midden of ook vlak langs de kust waar wij voeren? Nog een paar uurtjes rondgekeken in de stad. In Nyborg – en alle plekken vanaf Lemvig – betaal je het havengeld via een automaat. Een havenmeester zie je niet of die komt je begroeten en uitleggen hoe dingen werken. Douche etc werkt op Chipkaart met saldo die je na afloop weer inlevert bij de automaat die statiegeld en saldo terug geeft. In Lemvig vergeten, in Grenaa bijna. Voorzieningen in de havens zijn altijd goed en schoon, ook in de stille havens langs de Noordzee.

dst 37,1 nm, avs 4,7 kn, 7 uur motor (3 uur met spinnaker), 1 uur zeil
NO 2-3 Bft, geen regen, 5 uur zon, 15C
Diesel rest 32 L
Havengeld DKr 140

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

2 reacties

    • Nee, je zus wilde nog in een Deense stad shoppen. Bovendien hadden we 1-1,5 knoop stroom tegen. Het plan was om na het shoppen nog een 10-15 mijl af te leggen. Door de tegenstroom dat plan laten varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *