Op de noordpunt van Langeland

Femø-Lohals

  • afstand: 35,8 nm /gemiddeld: 5,1 kn
  • duur 7 uur/ zeil 6 uur/ motor 1 uur
  • wind z5-6/temp 15C/zon 2 uur/regen 2 uur
  • Gisteren verwaaid gelegen op Femø. Windstoten tot 7 bft leken ons wat te veel, ondanks verschillende buren die wel vertrokken. Gelezen en het eiland bewonderd. Mooie kleine weggetjes en paden, nauwelijks autoverkeer. 150 inwoners, het jaarlijkse jazzfestival en een vrouwenkamp, dat de laatste jaren vooral lesbische vrouwen schijnt te trekken.
   Vanochtend op tijd vertrokken. Dat betekende eerst de buren wakker maken, zodat zij ruimte konden maken voor ons om de haven uit te kunnen. Altijd een beetje vervelend, maar dit was de vorige dag afgesproken toen ze naast ons hebben aangelegd.
   Met een stevige ZW wind richting Omø by en Agersø gevaren en van daaruit de Grote Belt overgestoken naar Langeland. Kleine fok en twee riffen in het zeil. Op de Grote of Støre Bælt werd de zee onstuimiger, kwamen er een paar flinke buien over en moesten we uitwijken voor een zeeschip in de vaarroute ter plekke. Aan de noorderhorizon de imposante brug over de Støre Belt. Een overspanning van 1,6 km met een grootste doorvaarthoogte van 63 meter!
   Tenslotte nog kruisend naar Lohals, op de noordpunt van Langeland.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *