Transamerica dag 41: Philip SD

Homemaker

Mijn gastvrouw Mary vertelde ‘s ochtends dat ze homemakerwas, huisvrouw of huisman. Ze had haar drie zonen opgevoed en vrijwilligerswerk. Naast het actief sporten: fietsen, zwemmen, triatlon, hardlopen. Ze was ook actief in verschillende commissies van de Republikeinse partij geweest. Haar vader was politicus en gouverneur geweest. Ze rekent zich tot de gematigde vleugel. Haar heldin is Liz Cheney, de republikeinse afgevaardigde die Trump veroordeelt vanwege zijn couppoging. Daarom is ze inmiddels uit allerlei partijfunctionaris gezet.

Koeien op de prairie

Mountain Timezone

Met het oversteken van de Missouri ben ik ook in de volgende tijdzone terecht gekomen. Ik ben er deze keer op voorbereid. Mijn GPS doet het automatisch, mijn horloge, telefoon en iPad moet ik handmatig omzetten.

Bij de plek van iedere verkeersdode in South Dakota staat dit bord

Lange tocht

Ik had gepland en gehoopt om vandaag geen lange eind te fietsen. Helaas gooien de weersvoorspellingen roet in heten. Voor vrijdag en zaterdag een krachtige tegenwind. Elke kilometer vandaag, scheelt weer wat.

Prairie

Aan de westkant van de Missouri begint het land van de cowboys, de prairie, waar het vee graasde. Maar de akkerbouw rukt hier op, de graslanden worden omgeploegd voor andere gewassen. Ik heb vandaag niet veel vee gezien. Wel weer mais- en graanvelden. Het aantal dorpen is minder, voorzieningen nog minder. Randy waarschuwde hier al voor. Neem voldoende water mee. Aan het begin van de weg ook een bord. Onderweg stopte een motorrijder uit Noord Dakota .met aanhanger. Op de aanhanger een koelbox. Ze gaven me twee flesjes ijs. Heerlijk koel, al mijn andere water was lauw.

Je bent gewaarschuwd

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *