Transamerica dag 22: Reed City MI

White Pine Trail

Vanochtend samen met neef vertrokken naar Reed City, 100 kilometer naar het noorden. Eerst nog langs de Grand River en daarna op de White Pine Trail. Dit is een 148 kilometer lang fietspad op het tracé van de voormalige Grand Rapids and Indiana Railroad. In de 80’er jaren van de vorige eeuw zijn de spooractiviteiten beëindigd. Sinds de jaren 90 is de staat begonnen de rails te verwijderen en het pad geschikt te maken voor fietsers en voetgangers. Delen van het pad zijn verhard. Het pad voerde afwisselend door bossen, moerassen en agrarisch landschap. Het pad is omzoomd door bomen en struiken op de plekken waar het niet door het bos loopt.

Bruggetje in het pad

Het is heerlijk fietsen over het pad met een lichte wind in de rug. Langs het pad liggen diverse stadjes. In Rockford hebben we ontbeten en in Big Rapids hebben we geluncht.

Rambadt Park

Na 110 kilometer werden we opgewacht door broer Keith en schoonzus Nancy. Ze waren hierheen gereden om Steve op te halen en terug te brengen naar Ada. Na een gezamenlijke wandeling en avondmaal, zijn ze weer naar het zuiden vertrokken. Na drie dagen familie ben ik weer alleen.
Toen wij in het park aankwamen was een jongen bezig zijn telefoon op straat te gooien en kapot te trappen . zijn ex vriendin had nare dingen over hem gezegd en wenste hem dood Door zijn telefoon uit te doen, zou ze denken dat hij er niet meer was. Er zijn efficiënter manieren om een telefoon uit te zetten. Dit is natuurlijk wel een goede manier om je woede en verdriet af te reageren. De jongen leek 14 of 15 te zijn, maar zei dat hij 19 was. Op basis van the second amendment (aanvulling) op de grondwet, mag hij een vuurwapen hebben. Gelukkig besloot hij zijn telefoon kapot te trappen.

Rambadt Park

Indruk maken

Als mensen mijn volgepakte fiets zien, vragen ze regelmatig: Waar ga je heen? Met een grote grijns is het antwoord dan: Portland, Oregon. Daarna verbazing en bewondering die ik als warme douche over me heen laat komen Vanmiddag reden we langs twee mannen met bepakte fietsen die aan het rusten waren. Eén lag uitgeteld naast de fiets, de ander stond nasst zijn fiets en vroeg waar we heen gingen. Anderhalf uur na onze aankomst kwamen beiden mannen ook in het park. Een ging direct liggen slapen, de ander zocht twee bomen voor zijn hangmat. De twee kwamen uit Kalamazoo (een kilometer of 100 ten zuiden van Grand Rapids) en reden dit weekend het hele White Pine Trail. De uitgetelde man moet maandagochtend weer op zijn werk verschijnen. Hij reed op een normale fiets, de energieke man op een elektrische fiets. Na een paar uur vertrokken ze weer, de accu’s weer opgeladen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1027

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *