Transamerica dag 23: Elk Rapids MI

Criminaliteit

Toen ik vanochtend zat te ontbijten in mr. Pibs restaurant in Leroy stond Fox News aan op vier schermen. Fox had een uitgebreid onderwerp over de criminaliteit in New York City. Teena waarschuwde me donderdag ook al voor de criminaliteit in New York. Hal uit Long Island en Patrick uit Jersey City hadden er niets over gezegd. Eergisteren is het lichaam van een jonge vrouw op het White Pine Trail gevonden. Ze was vermoedelijk vermoord door een vriend. Gisteren zijn we langs die plek gefietst. Eerder die week moest dezelfde sheriff uitrukken omdat een man zijn vrouw en drie kinderen had doodgeschoten. Nu ik dit lees, gisteren heb gezien hoe driftig de jongemannen hier kunnen zijn en het recht hebben om met een pistool rond te lopen, voel ik me minder veilig op het White Pine Trail. Stel je voor dat ik zo’n heethoofd geen voorrang geef, voordat ik het weet heb ik een kogel te pakken.

de laatste mijlpaal langs de White Pine Trail

Beetje druk

Spoorlijn in bedrij ten noorden van Cadillac

Vanochtend eerst het laatste stuk van het White Pine Trail afgereden tot Cadillac. Vanaf dat punt was ik weer aangewezen op gewone wegen. Dat was weer even wennen na de lange fietspaden op dinsdag en gisteren. Over het algemeen redelijke wegen, maar wel een beetje druk. Ook enkele kilometers over US131, weliswaar met brede bermen, maar veel verkeer. Komoot had een stukje gravel voorgesteld, maar daar stond aan het begin het bord No Outlet. Na het avontuur in Ontario leek me dat geen goed plan.
Bij de Walmart in Cadillac een reserve gastankje gekocht. ik weet niet hoe lang een tankje meegaat en verwacht niet voor Minneapolis de goede te kunnen krijgen.

Hangmat

Ik eindig de dag in een hangmat in de voortuin van James, Laura en Mira. Zij zijn mijn Warmshower gastheer voor vanavond. Hij is een natuur gids in het nabijgelegen Grass River natuurgebied, ze werkt bij Norte een organisatie die het fietsen in Traverse City en omgeving stimuleert. Ze geven voorlichting en praktijklessen voor jongeren en mensen met een beperking. Ze hebben in 2012 naar Californië gefietst langs ongeveer dezelfde route als ik nu ga volgen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *