Transamerica dag 44: Rustdag 6

Willy

Gisteravond is Willy veilig aangekomen. Vluchten via Minneapolis goed verlopen, fiets vlot en heel meegekomen. Ze gaat vanaf morgen 4 1/2 week meefietsen tot aan Boise in Idaho. We hebben wat boodschappen gedaan, Willy’s fiets in elkaar gezet en uitgeprobeerd. Wat gewandeld door het centrum, gedut en Mexicaans gegeten. we logeren in Hotel Alex Johnson. Met 10 verdiepingen torent het hotel uit boven alle omliggende gebouwen. Maar lager dan de watertoren en silo’s.

City of Presidents

Rapid City is met 75.000 inwoners de een na grootste stad in Zuid Dakota. Ze ligt tegen de Black Hills aan. Hierin ligt Mount Rushmore waar de hoofden van vier presidenten in de bergwand zijn uitgehouwen. Voortbouwend op het toeristische succes van Mt Rushmore, heeft de stad zich tot City of Presidents uitgeroepen. In de stad staan levensgrote beelden van alle voormalige 48 presidenten.
Net ten oosten van de stad ligt een grote luchtmachtbasis.

Jimmy Carter

Indianen

In de buurt van de stad liggen een paar indianen reservaten. Op straat kom je veel indianen tegen en er is een grote winkel met indiaanse producten. Tussen de indianenstammen en de Federale Staat is discussie over het teruggeven van de Black Hills, inclusief het gebied waar Rapid City ligt, aan de indianen. Na de goudkoorts hebben blanken het gebied in strijd met gesloten verdragen ingepikt. voor de indianen zijn de Black Hills heilige grond. De indianen hebben van het Hooggerechtshof gelijk gekregen en forse schadevergoeding. Maar ze willen geen geld, ze willen het gebied terug.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *