Transamerica dag 25: Saint Ignace MI

Tunnel of trees

Tunnel of trees

Vandaag een ommetje gereden op advies van broer Wim, ondersteund door natuur gids James uit Elk Rapids. Het is een prachtige, rustige weg langs de kust van het Michiganmeer. Door het bos dat een tunnel vormt over de weg, met af en toe een uitkijk je over het meer. Riante vakantiewoningen langs deze weg en het meer. Alsof het afgesproken is heeft het merendeel van de woningen zetels in de tuin met het gezicht naar het westen. ‘s Avonds genieten van de ondergaande zon in het meer.

Na 40 kilometer in Cross Village eindigt de Tunnel of trees. Vanaf dat punt rijd ik door een duinlandschap, zijn er nauwelijks meer huizen en had de county niet veel geld voor wegonderhoud. In Cross Village een bord dat Jezuïeten hier rond 1640 een missiepost hebben gesticht.

Bovengrondse leidingen

Reservekabels

In Nederland liggen de telefoon- en elektriciteitskabels bijna altijd onder de grond. Hier buiten de steden aan palen langs de weg. Kennelijk gaat er regelmatig iets kapot. Aan veel palen hangt een rol reserve kabel.

Eekhoorntjes en herten

Op alle rustige wegen en paden stikt het van de eekhoorntjes. Groot en klein, bruin, gestreept en zwart. Het is me nog niet gelukt om een foto te maken van de sierlijke beestjes. Vandaag wel van een hert dat voor me de weg overstak Beetje vaag en op afstand.

overstekend wild

Mackinac Bridge

Vandaag aan het eind gekomen van het zuidelijke schiereiland (Lower Peninsula) van Michigan. Over de Mackinac Straat, de verbinding tussen het Huronmeer en het Michiganmeer ligt de Mackinac Bridge. Verboden voor fietsers. Ik ging ervan uit dat ik via Mackinaw Island met de veerboot moest oversteken. Broer Wim wees me er op dat de brugautoriteit fietsvervoer regelt. Bellen en na een kwartier komt er een pickup die me over de brug vervoert. Op de noordelijke oever ligt Straits State Park. Hier kampeer ik op een groepsveld. Solo, de andere kampeerplekken zijn een halve kilometer verderop.

Mackinac Bridge
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *