Transamerica dag 24: Petoskey MI

Regen

De weersverwachting geeft een percentage voor de kans op regen. Vandaag was dat 100%. Die voorspelling kwam uit. Het zou de hele dag regenen en pas in de avond stoppen. Er stond een relatief korte dag op het programma, 90 kilometer naar Petoskey State Park. De eerste 40 kilometer ging langs de US31, een drukke weg met berm. Het is een gebied met boomgaarden. Af en toe winkels waar ze fruit en andere groenten verkopen. Het is duidelijk de asperge tijd. Het microklimaat is ideaal voor fruitteelt. Door de invloed van het koude Michiganmeer is de hitte ‘s zomers gematigd terwijl in de herfst het dan opgewarmde meer voor een langer groeiseizoen zorgt.

Noordelijke Keerkring

Om richting te bepalen, kijk ik soms naar de zon. ‘s Ochtends in het oosten, ‘s avonds in het westen en ‘s middags in het zuiden. Het was me al een paar keer opgevallen dat dit laatste hier niet werkte. Een bordje langs de weg maakt duidelijk waarom. Ik kruiste de 45e breedtegraad en het is bijna 21 juni. De zon staat midden op de dag loodrecht boven me. Nederland ligt veel noordelijker op de 52e breedtegraad. Daar staat de zon om 12 uur altijd in het zuiden.

Lake Michigan Lake Michigan

Na lunch in het pretentieuze Charlevoix fietste ik over een pad tussen de drukke US31 en het Michiganmeer. Mooie plekjes langs het meer zien er in de regen wat troosteloos uit. Een paar kilometer voorbij Petoskey rijd ik vanaf het fietspad over een bospad naar de receptie van het kampeerterrein. Ik heb de parkwachter het plekje laten uitzoeken. Ik had niet de behoefte om in de regen eerst een plek uit te zoeken en daarna terug te komen om te registreren. Ik hoopte dat de regen het een beeTje rustig aan zou doen bij het opzetten van de tent. Die hoop was ijdel, maar binnen 5 minuten staat hij.

plekje uitgezocht door kampwachteres
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *