Transamerica dag 81: Sisters OR

Mt Hood

Mt Hood

Een paar kilometer voor Prineville verscheen in de verte Mount Hood in beeld. De berg in de Cascades vlakbij Portland. Ik had hetzelfde gevoel als toen ik in Arcadia Michigan binnen fietste. Deze kennen we, dit ziet er vertrouwd uit. Later verschenen er ook een paar andere bergen van de Cascades. Toen twijfelde ik nog even of ik Mt Hood had gezien, totdat de berg zelf weer te zien was. Onmiskenbaar hoger en witter dan de andere bergen.

Boffertje

Crook County Courthouse in Prineville

Na mijn kamp en berm maaltijden van gisteren had ik mezelf een stevig ontbijt beloofd in Prineville. Maar rond 7 uur kwam ik geen restaurants tegen die open waren. Besloten om nog een uurtje door te fietsen en daarna op een geschikt plekje te ontbijten.

Dat werd onverwacht Smith Rock State Park, twee kilometer van de route. Schitterende rotsformaties waarop gewandeld en geklommen werd. En met uitzicht op de rotsen ontbeten op een van de picknicktafels. Ik bofte dat ik niet in een restaurant was beland.

Weerzien

In 2000 hebben we door de Cascades gefietst en zijn we ook in Sisters geweest. Ik kan me herinneren dat ze hier quilts maken. De vader van neef Brian zijn vriend Troy is camp host in Sisters. Helaas was hij net een paar uur eerder vertrokken voor een week “verlof”.

weer te laat voor het grote festijn

No Trespassing

Ik volg deze dagen de Transamerica Trail. Die voer ik in mijn route app Komoot in. De Transamerica Trail gaat altijd over asfaltwegen. Komoot gaat soms over onverharde wegen als die rustiger zijn of korter. Vandaag weer twee Komoot afwijkingen die ik pas daar en op dat moment zag. Het waren twee stukken mooie rustige grindwegen. Maar Komoot houdt geen rekening met de overvloedig aanwezige borden No Trespassing of nog duidelijker KEEP OUT. Van alle honderd borden die bij toegangswegen en huizen staan – ik heb er duizenden gezien op mijn tocht – zijn er 99 Keep Out en alle varianten daar van en één waar Welcome op staat. Op het eerste No Trespassing pad door een canyon werd ik ingehaald door een aanwonende automobiliste. We vonden het allebeide een prachtig gebied. Ze woonde boven op de rand van de canyon.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *