Foster OR

Bossen, bossen, bossen

Bossen, bossen, bossen was 22 jaar geleden de samenvatting van onze fietstocht door de Cascades. Dat was niet positief bedoeld. Ik was in juni ook bezorgd wat ik zou vinden van de eindeloze bossen in de Upper Peninsula van Michigan en het noorden van Wisconsin. Ik vond ze mooi en afwisselend. David uit Colorado, een van mijn volgers op Strava ook: I followed your route from Iron River to Republic. It was so beautiful in the woods.

zo zag je de Cascades gisteren

Vandaag dus vol vertrouwen de Cascades in en over gestoken. Niet alleen door de drukte op de eerste 40 kilometer was het verder ook een beetje teleurstellend. Redelijk wat klimmen en nauwelijks uitzicht op de schitterende bergen die ik gisteren op afstand wel kon zien. Verder waren het de eerste 80 kilometer alleen maar naaldbomen.

Zo zie je de Cascades vandaag

Hikers

Sisters ligt bij de Pacific Crest Trail. Deze route loopt van Mexico naar Canada over de top van de Cascades. Op de campground is een hiker/biker veld voor fietsers en backpackers. Daar waren nu een twintigtal backpackers, naast de twee Nederlandse fietsers: Brent uit Amsterdam en Rudy uit Rotterdam. De backpackers hadden veel last van de bosbranden die in het zuiden van Oregon woeden. Een deel van de Trail is niet toegankelijk. Vanochtend kruiste mijn route de Pacific Crest Trail.

 

Een kilometer zakken

Terwijl ik nog met 7% omhoog aan het fietsen was, kwam de eerste waarschuwing voor 11 mijl afdalen met 6%. Er volgden nog twee waarschuwingen. Daarna ben ik meer dan 1000 meter gezakt, voor het eerst sinds tijden onder de 500 meter. De luchtvochtigheid is hoger. Meer loofbomen en op de bomen groeit mos. Na de 11 mijl 6% loopt de weg geleidelijk af naast de South Santiam River.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Eén reactie

  1. Wow Rudy, (hemelsbreed) nog maar 1 fietsdag verwijderd van de oceaan… knappe prestatie, mooie blog! Succes met laatste loodjes, Bernita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *