Medemblik-Enkhuizen

Afstand: 11,2, Gemiddeld: 4,8

Vertrek: 8.45, Aankomst: 11.15

Duur: 2 1/4 uur, motor 2 1/4 uur, zeil 0 uur

Zon: 1 1/2 uur, Regen: 0 uur

Wind N 1, Temp 9C

Bemanning: Harm, Utah, Rudy

Aardige havenmeester/brugwachter

In Medemblik liggen wij in de Westhaven. Daarvoor moet je door een brug. De brugwachter is ook havenmeester. Door een brug staat Utah altijd op de punt de zaak in de gaten te houden. De brugwachter enthousiast over die lieve hond. Toen we gingen inchecken had ze koekjes voor Utah klaarliggen. Vanochten bij vertrek, een snelle opening.

Portland, ME naar Portland, OR

In Medenblik kwamen we twee amerikanen tegen uit Seattle, die vorig jaar van Portland in Oregon naar Portland in Maine hebben gefietst. Bijna dezelfde route als Rudy volgende week op het programma heeft staan. Ze waarschuwde voor de bergen op het deel van Minneapolis naar Yellowstone.

Over een glad IJsselmeer

Vandaag weer geen wind. Dus over een glad IJsselmeer langs de noordkust van Westfriesland gevaren. In het zicht van de enorme kerk van Andijk. In 1929 om te wedijveren met de grote katholieke kerk van Wervershoof. Inmiddels is de kerk een rijksmonumennt

Harm uitzwaaien

De snelste route van Enkhuizen blijkt nog steeds via het veer Enkhuizen – Stavoren te lopen. Utah en Rudy hebben Harm uitgezwaaid toen hij met de Bep Glasius uit Enkhuizen vertrok.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *