Warns-Enkhuizen

Afstand: 13, Gemiddeld: 4

Vertrek: 14.15, Aankomst: 18.00

Zon: 0 uur, Regen: 0 uur

Wind NO3, Temp 7C

Optuigen

Na de lange maandag en koude nacht, had ik het gisteren wel gehad toen de mast eenmaal stond. Vanochtend stond het richten van de mast en het optuigen met de zeilen op het programma. Alle schroefjes, harpjes, touwtjes en bandjes teruggevonden. Af en toe uitzoeken, hoe zat het ook al weer. Het harpje waarmee het grootzeil was zodanig uitgebogen, dat die vervangen moet worden. Het oog van de neerhouder op de giek was losgeschoten en moet weer met popnagels worden vastgezet en de klem van de rolfoklijn is kapot en moet worden vervangen. 

Zeilen op het IJsselmeer

Nadat de zeilen waren opgetuigd konden we vertrekken. Een leeg Johan Frisokanaal, een vlotte bediening van de brug in Warns en van de sluis in Stavoren. Op het IJsselmeer konden de zeilen weer omhoog. Een rustige, zeer ruime wind naar Enkhuizen. Koud stil zitten, 3 uur lang. 

Thuishaven 

Het was stil op het water. De bruine vloot aan de kade en ook in de Buyshaven weinig leven. De visboer was al dicht, dus een burger gegeten in het eetcafé. Net als gisteren, genoten van het kacheltje aan boord.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *