Akkrum-Warns

Vertrek: 9.45 Aankomst: 13.45

Afstand: 21,1 mijl, gemiddelde: 5,2 kn

Wind: NO2-3, temp 9C, luchtdruk: 1015

Duur: 4 uur, zeil 0 uur, motor 4 uur

Zon: 2 uur, neerslag: 0 uur

Bemanning: Rudy

Weg uit Akkrum

Het winterplan was om de boot eerst vier maanden binnen te stallen. Daarna een paar weken schuren en lakken om buitenkant van de kajuit weer in mooie, glanzende staat te brengen. Al bij het brengen van de boot en strijken vande mast voelde ik me weinig welkom. Allerlei gewone dingen konden niet. Daar heb ik slechte ervaringen mee, dat doe ik niet meer. Wat de huisregels waren, kreeg je pas te horen als je ze overtrad. De grote winterbeurt in Akkrum ging dus niet door. Alternatieven tot juni vol geboekt. Vandaag de boot te water en opgelucht uit Akkrum.

Leeg Snekermeer

Vanaf vrijdag, 1 april gaat het vaarseizoen weer los Dan worden de bedieningstijden van de bruggen en sluizen weer ruimer. Vandaag een bewolkt en koude dag. Het Sneekermeer helemaal leeg. Na het Sneekermeer, Prinses Margrietkanaal, Heegermeer en Fluessen naar Warns

Mast hijsen

In Friesland veel plekken om de mast met een kraan te hijsen. De thuishaven in Enkhuizen heeft geen kraan. Daarom naar Jachthaven ‘t Lengerke in Warns te gaan, vlak voor Stavoren. Ik was vorig voorjaar hier ook geweest en vond het een kleine en prettige haven. De mast werd nu professioneel overeind gezet.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *