Transamerica dag 15: Thamesville ON

Dieren

Onderweg heb ik veel reeën gezien en er zijn overal eekhoorns, in bruine en zwarte tinten. In Harriman State Park heb ik vorige week geen beer ontmoet. Wel was er een wasbeer die mijn tassen onderzocht of ik al mijn voedsel echt in de beer kast had gestopt. In Rhode Island was er ‘s middags een Kolibri bij de voerbak. Vanochtend in de schemering waren het de kikkers die als eerst geluid ging maken. Daarna een breed palet aan vogels.

Kust

De route voerde me langs de noordkust van het Eriemeer. Minimaal een halve kilometer van de kust, soms wat verder van de kust. Bij beekjes ging de weg even omlaag en daarna weer op hoogte. Een mooi agrarisch landschap met veel bossen. Regelmatig grindwegen, af en toe een stuk wat drukkere geasfalteerde weg. Op het laatst weer een stukje trail.

Trans Canada trail

Ik fiets regelmatig over delen van de TransCanada Trail. Een fietsroute die je dwars door Canada voert. Hier is het een zijtak die je via de VS voert, zodat je niet langs de noordkant van Lake Superior hoeft te rijden.

Fietsers

Toen ik mijn ontbijt zat te eten werd ik aangesproken door een andere fietser. Hij fietst van Portland in Maine naar Portland in Oregon. Ongeveer dezelfde tocht als ik fiets. Hij steekt met de veerboot het Michiganmeer over. Ik fiets er om het meer heen op weg naar Paul in Marquette.

Steve en Joanne

Steve is mijn Warmshowers gastheer, maar mijn tent staat bij de overbuurvrouw Joanne van der Veen. Steve zijn dochter heeft vanavond een tuinfeestje.

Joanne’s ouders zijn in de vijftiger jaren als tieners geëmigreerd. Ik werd uitgenodigd voor een Pig Roastvan de kerk, the Canadian Reformed Church. Daar heb ik voor bedankt, maar ‘s avonds gezellig met haar koffie gedronken en immigranten verhalen gewisseld.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *