Transamerica dag 77: Unity OR

Medeleven

De camp host van mijn kampeerterrein had medelijden met me. Ze bood me aan om in haar gekoelde kampwinkel te zitten. Ze vond in ieder geval dat ik ijs moest hebben. Van een doos makte ze een koelbox voor me die was gevuld met ijs. Tot vanochtend bleven drinken en kaas gekoeld.
Terwijl ik lunchte in schaduw van het postkantoor in Ironside kwam de buurvrouw langs en bood mij een koud flesje water aan. Het water in de bidons is na een paar uur lauw.

Agrarisch of dor

Rond hooi

Vale ligt in het dal van de Willow Creek. Dus is er water en kan er worden geboerd. Vooral hooiland en uien. Ook de nodige runderen die soms over uitgestrekte velden rondstruinen, maar soms ook opgepakt in een modderveld. Aan het eind van het dal over een 1200 meter hoge pas (Vale ligt op 700 meter hoogte). Daarna opnieuw een dal met water. Hier vooral hooiland in de vorm van cirkels. Hierna opnieuw een pas op 1400 meter. Daarbij viel op dat de bergen begroeid waren met bomen. Sinds Boise waren ze vooral kaal en bruin. De afdaling naar Unity was door een meer rotsachtige canyon.

Unity

Het business district van Ironside heeft betere tijden gekend

Ik wist niet wat me te wachten stond in Unity. Hoopgevend was dat er in Vale een bord stond dat waarschuwde dat er pas na 66 mijl benzine te krijgen is. Tussen Vale en Unity zijn vier dorpjes, Jamieson, Willowcreek, Brogan en Ironside. In geen van de dorpjes een winkel of café. . In Brogan was er wel een RV park en een stadsparkje. Unity heeft 71 inwoners, een stadspark, een RV camping, een motel en een winkel. Het motel was afgehuurd door een bedrijf dat geologisch onderzoek in de buurt doet. Dat werd dus kamperen. De camping kon wel wat onderhoud gebruiken.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *