Van Techiman naar Kumasi

  • 127,4 kilometer
  • gemiddeld 16,8 kilometer
  • maximum 47,5 kilometer

Vandaag een lange, warme dag fietsen door schitterend tropisch regenwoud/ De streek wordt steeds welvarender. Ten zuiden van Techiman volgt de ene forse plaats op de volgende. De heuvels waren ook minder heftig, waardoor we ook wat soepeler konden fietsen. De kwaliteit van de weg werd steeds slechter en bij nadering van Kumasi ook drukker. Auto’s passeren je dubbel links en rechts, links op het asfalt en rechts in de berm. De laatste kilometers voor Kumasi zijn een waar gekkenhuis: letten op de gaten in het asfalt, letten op het autoverkeer, permanent geroep Obruni, White man, where are you going?

Bij onze tweede colastop probeerde een journalist ons duidelijk te maken dat de regering niet deugde, mismanagement en verspilling. What’s new. Ook vragen om je adres.

Na het regelen van onze treinreis naar Takoradi, lukte het vinden van een rustige eetplek, een beetje weg van de drukte in het centrum maar moeizaam. Terwijl we na 120 kilometer fietsen bij 33 graden eigenlijk toe waren aan even rust.

Slaaprijtuig
Slaaprijtuig

De nachttrein lijkt te functioneren. Rudy was zijn prijsgevoeligheid kwijt. Ik meende dat de kaartverkoper 171.000 cedis opschreef – goed aan de prijs – maar het bleek 17.000 cedis te zijn voor de treinreis voor twee personen, twee fietsen en een slaapcoupé. Een treinreis over 275 kilometer en 10 uur.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1070

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *