Van Kintampo naar Techiman

  • 61,8 kilometer
  • gemiddeld 15,4 kilometer
  • maximum 52,0 kilometer

De saaie, rechte en vlakke weg door de savanne is vervangen door een smallere, bochtige weg door de heuvels. Flink wat klimmen en dalen. De lemen hutten dorpen worden duidelijk welvarender, in de dorpen zijn meer gepleisterde gebouwen naast de kerk en scholen. In ieder dorpje is wel een drinktentje aanwezig. Rudy krijgt zijn eerste lekke band, net na een politie controlepost. 4 agenten bestuderen alles, houden auto’s aan om te controleren. Bij het plakken van de band krijgen we assistentie van een hulpvaardige Ghanees.

De verkoper in het eerste drinktentje was irritant opdringerig: althans whites are wise and whites must invest in Ghana.

dorpje langs de weg
dorpje langs de weg

Het apenreservaat hebben we helaas links laten liggen. We hebben niet zoveel tijd. Het betekende 50 kilometer omfietsen over grindwegen. 1 dag extra dus. Techiman viel wat tegen na Kintempo. De bediening in het hotel was niet echt vriendelijk, de mensen op straat waren vervelend opdringerig. Ze bleven aan je trekken om je naar hun kraam te krijgen.

Techiman
Techiman

In het hotel ‘s avonds TV gekeken waar president Jerry Rawlings de vijfde verjaardag van de vierde Republiek en de RK bischoppenconferentie bijwoonde. In beide gevallen legde hij veel nadruk op verdraagzaamheid en vrede als voorwaarden voor de ontwikkeling van het land. Vooral in het noorden is hij bang voor stammentwisten. Daarbij vraagt hij zowel Allah als God om hulp.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *