Transamerica dag 38: Willow Lake SD

Plannen

Ik had voor de komende week een optimistische planning gemaakt met een rustdag. Na de zware tocht van gisteren leken lange dag afstanden een illusie, zolang er een stevige tegen- of zijwind wordt voorspeld. Dus de rustdag ingeleverd en kortere etappes ingepland. Eerder werd voor donderdag nog een zuidoostelijke wind voorspeld. Nu was het zuid, west en noordwest. Allemaal ongunstig. Vandaag zwakte de wind aan de middag fors af. Ik kon weer normaal fietsen.

Vriendelijker

Het landschap in Zuid Dakota oogt wat vriendelijker dan het westen van Minnesota. Het is wat heuvelachtiger, wat meer bomenpartijen, ook veel veeteelt naast akkerbouw.

Rechte lijnen

Net als gisteren rijd ik naar het westen of naar het zuiden. Rechte lijnen in het blokkenpatroon van wegen. Lokalo’s in Hayti wisten me te vertellen dat mijn geplande weg overstroomd was. Zeven mijl zuidelijker was de parallelle weg. Komoot stuurt me bij voorkeur over grindwegen. Die zijn per definitie rustig. Komoot noemt dat verharde wegen. Net als gisteren zat ik daar vandaag niet op te wachten. Vandaag geen enkele grindweg. De asfaltwegen waren rustig, soms gematigd druk.

Dat heeft de gemeente Capelle nooit op zijn plaatsnaamborden gezet toen Balkenende premier was

Willow Lake

De skyline van alle dorpen wordt gedomineerd door de watertoren en graansilo’s langs het spoor. Ook dat van Willow Lake. ik overnacht in het Home Town Hotel. Het ziet er uit als een authentiek ouderwets hotel, maar is nieuw in retrorstijl. In de avond vond er een Tornado Warning plaats. Alert op mijn telefoon, sirene in het dorp, alle gasten beneden.

Home Town Hotel naast de graansilo’s

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *